начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Трудов договор не на реална заплата - последици

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор не на реална заплата - последици

Мнениеот slujitelka1 » 22 Апр 2018, 14:32

Здравейте, зададох този въпрос в трудово право, но всъщност е за тук. Подписала съм трудов договор с работодател на минимална, а не на реална заплата и предстои това да се разкрие в съда. Каква наказателна или друга отговорност може да понеса? Може ли да вляза в затвора или има глоба. Това отговаря ли определението за съставяне на документ с невярно съдържание? Извинявайте ако въпросът ми ви се стори твърде глупав. На адвокатката ми, която е специалист по трудово право това не и направи впечатление, но мен ме тревожи.
slujitelka1
Нов потребител

Re: Трудов договор не на реална заплата - последици

Мнениеот slujitelka1 » 22 Апр 2018, 14:56

Сега видях, че съгласно чл.339, ал. 6 от НК не нося наказателна отговорност, но предполагам че ще има някаква друга санкция
slujitelka1
Нов потребител

Назад към Наказателно право