Моля Ви за помощ.Имам голям проблем!През 2002 година бях взел договор за заем с лице на голяма стойност с цел да вкарам парите в касата,но реално той не ми ги е давал.Но 2003 година лицето почина.Тези пари по документи са във фирмата.В договора пише,че трябва да се върнат до края на 2006 година.В момента тече ревизия на фирмата и догвора за заем е в ревизорите.Предполагам,че ще пуснат насрещна проверка на лицето,но тъй като той е починал,ще търсят наследниците му.Кажете ми моля ви се,ако някой е имал подобен случай,каква е практиката.
1.Има ли вероятност наследниците му да ги търсят тези пари от мен.
2.Ще проверяват ли неговите приходи дали тези пари той ги е декларирал и има ли вероятност да обложат наследниците му ако ги няма доказани.Това ме интересува,защото ако той ги няма доказани и тъй като е починал,ако тръгнат да облагат наследниците му те има вероятност да настояват да им ги връщам,а аз реално не съм ги вземал!
НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ???
Ако съм сигурен,че няма да ги облагат и ако обясня на наследниците му как стоят нещата/те предполагам незнаят нищо/ има вероятност да оформим документално нещата,че съм им ги върнал.
ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ!!!СПЕШНО Е !!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОГОВОР ЗА ЗЕМ - СПЕШНООООО!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ДОГОВОР ЗА ЗЕМ - СПЕШНООООО!
Shte triabva da se obarnete kam niakoi kolega advokat. Az bih vi dal podrobna pismena konsultatsia sreshtu 100 lv.
Пон ми отговарете има ли някакъв изход от ситуацията.Ще имам ли някакви последствия аз или наследниците на починалият човек...
- MIRON
Vinagi me e uchudvalo kak balgarinat ne jelae da zaplashta i ne tseni intelektualnia trud na drugite. Kazah Vi che tazi informatsia struva pari.
Благодаря Ви за отговора....със сигурност няма да се възползвам от Вашата "платена консултация".Явно Вие сте човек,който неможе да се реализира по друг начин.Дори може би затова и името не сте си написали!Но искам да Ви кажа,че не е това начина да си изкарвате доходи!Далеч съм от мисълта,че човек не трябва да си цени труда....
За пръв път попаднах във форума и останах разочарован!Дано другите ,които участват в този форум да не са като Вас!
Всичко добро Ви желая!!!
За пръв път попаднах във форума и останах разочарован!Дано другите ,които участват в този форум да не са като Вас!
Всичко добро Ви желая!!!
- MIRON
Повечето са именно такива страшни люде, щото с това си вадим хляба. На колега с удоволствие бих дал мнението си, стига да не прекалява, но на потенциален клиент - не. Не за друго - не сте мой такъв и няма да станете чрез форума - но следва да дадете парите си на човек, който си е налягал парцалите от поне средното образование за да може да отговори компетентно на въпроса. А ако си бяхте платили преди да я направите тази глупост, за която питате, то щеше да е много по-лесно сега.
- enigma
A men me uchudva kak balgarina iska pari za neshta koito nesa mu iasni?
- ***2
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|