начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Ползвайте проф.Джеров по Гражданако право

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Мнениеот Гост » 22 Сеп 2007, 20:34

fixxxer написа:Абе то и аз му викам на т. нар. "адвокат николов" да спре да мъчи себе си и правото още отсега, ама то по плевенски упорито не ме слуша и продължава :wink:

Oхоо,колега,появихме се.Как си?

Относно учебниците.

проф.Джеров,според мен,обръща повече внимание на отрсъла Гражданско право,а проф.Павлова-на самата наука.И двете са важни,но по-важен,според мен,е отрасълът.

А сега,ако имате инфо,разкажете за проф.Филип Рачев
Гост

Мнениеот eleonora_petrova » 24 Сеп 2007, 20:24

Един от първите учебници,които прочетох преди години беше Гражданско право от Мария Павлова.Сега за втори път,понеже ми предстоят държавни изпити,и отново с лекота! За мен нейният учебник е като един необходим наръчник,така,както Българското гражданско процесуално право от Ж.Сталев за производството!
Към настоящият момент, двама много уважавани преподаватели пишат своите учебници.Това са доц.И.Русчев-Гражданско право и проф.О.Стамболиев-Гражданско процесуално право.Нямам търпение да станат готови!Желая им успех,в това не леко начинание!
''Богатството при отсъствие на мъдрост,води до високомерна гордост.Няма по уродлива форма на управление,при която богатите се считат за най-могъщи!'' Цицерон
eleonora_petrova
Младши потребител

Мнениеот Penalist » 25 Сеп 2007, 09:45

Аз и за семестриалния, и за държавния изпит съм се готвил по учебника на Мария Павлова - първия път, защото беше задължително, тъй като тя ни изпитваше, а втория - защото можеше пак тя да е в комисията, докато останалите нямаше как... :wink:
А колкото до Таджер - не знам, казват, че Павлова е преписвала от него дословно, не съм запознат... По вещно право се опитах да прочета Джеров, обаче не можах, прекалено много ми дойде концентрацията на глупостите вътре... Четох си от лекциите на Петров, и от един учебник на Боянов.
Penalist
Младши потребител

Мнениеот dizhel » 25 Сеп 2007, 12:35

Аз помня, че учих по Павлова, стигна ми за 4-ка:) Джеров я кара много повърхностно и не стига за повече от 3.
dizhel
Потребител

Мнениеот error » 25 Сеп 2007, 12:53

advokat_nikolov написа:
А сега,ако имате инфо,разкажете за проф.Филип Рачев

Чисто недоразумение.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот enigma » 26 Сеп 2007, 17:31

И това е меко казано.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот felix » 26 Сеп 2007, 17:54

:)
Последна промяна felix на 27 Яну 2010, 18:15, променена общо 1 път
felix
Младши потребител

Мнениеот eleonora_petrova » 27 Сеп 2007, 00:11

felix,вие просто не го познавате!Не е редно да изразявате такова негативно мнение за човек,когото не познавате!
Той не е психически разтроен!Използва тези термини,защото освен юрист,той е и медиатор.Завършил е психология!
Тези негови изказвания на лекциите по Граждански процес,са ви стреснали,можеби,защото мисленето ви е праволинейно,сухо и т.н.
"Колеги, женското мислене е предимно интуитивно, затова и като цяло - погрешно."
Това е доказано, и наистина е така.Ние,жените имаме много, силно развита интуиция.Като цяло се водим от нея и много често колкото ни помага,толкова и ни вреди!

"И все пак, колеги, нека си го признаем - да се съдиш е проява на лош вкус!"
С няколко думи-иска да каже,че трябва да имаме самочувствие и да уважаваме себеси!
Мога да направя още тълкувания....мога да напиша и роман дори, от тези негови думи!Толкова много смисъл е вложил в тях!Трябва да се гордеете,че въобще ви е казал нещо извън материята!
От него може да научите много!
Той е преподавател,а това е право!Поведението му не е презрително,а строго,взискателно и т.н.Той просто е такъв!
Прекрасен човек!
До колкото за въпросите,които са му задавали на въпросния семинар...защо на вас не ви задаваха тези въпроси!?Да неби, да завиждате!?Защото проекта е негов!Ум,опит,труд...и тогава отиваш от другата страна,и на теб ти задават въпроси!
''Богатството при отсъствие на мъдрост,води до високомерна гордост.Няма по уродлива форма на управление,при която богатите се считат за най-могъщи!'' Цицерон
eleonora_petrova
Младши потребител

Мнениеот felix » 27 Сеп 2007, 00:40

:)
Последна промяна felix на 27 Яну 2010, 18:15, променена общо 1 път
felix
Младши потребител

Мнениеот eleonora_petrova » 27 Сеп 2007, 14:08

Не е етично да се говори,респективно пише,за човек,който не може да вземе отношение по темата!
Въпрос на лошо възпитание е да се говори зад гърба,както се казва,на някого!
Темата е безпредметна и нямам намерение да я продължавам,където и да е!
Различни хора,различни идеали...
Уважавам този човек и няма да ви позволя да говорите/пишете глупости за него!
eleonora_petrova
Младши потребител

Мнениеот Penalist » 27 Сеп 2007, 14:59

eleonora_petrova написа:...няма да ви позволя да говорите/пишете глупости за него!

Еха, я вземи, та ела и ми забрани категорично, ама ми забранявай да пиша за Стамболиев цяла нощ, бъди много лоша, докато забраняваш, и ще видиш как няма да докосна клавиатурата и няма да драсна и ред за лицето Стамболиев !!! :oops: :twisted: 8)
Penalist
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 27 Сеп 2007, 15:15

eleonora_petrova написа:Трябва да се гордеете,че въобще ви е казал нещо извън материята!
От него може да научите много!
Той е преподавател,а това е право!Поведението му не е презрително,а строго,взискателно и т.н.Той просто е такъв!
Прекрасен човек!

Изображение
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 08 Окт 2007, 11:34

Гледахте ли снощи проф.д-р Александър Джеров в предаването на проф.д-р Юлиан Вучков.

Джеров е номер 1 :P
Гост

Мнениеот sunrise » 10 Окт 2007, 09:57

Не, но аз като всеки уважаващ себе си юрист "поддържам форма" с учебници, монографии, специализирани списания и съдебна практика, а не с популярни телевизионни предавания. И честно казано не бих искала личния ми лекар пък да се ограмотява от "Здравословно". :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ragazo » 10 Окт 2007, 20:45

Адвокат_Николов, аз съм ти колега от първи курс. Имаш ли лекции в 5 корпус? Мисля, че би било хубаво да се запознаем. Да помогнеш със съвети и т.н.
ragazo
Потребител

Re: Ползвайте проф.Джеров по Гражданако право

Мнениеот kalahan » 11 Окт 2007, 00:37

advokat_nikolov написа:Привет колеги.
Според мен проф.Джеров пише най-добре,защото не се увлича в безсмислени обяснения,а пише всичко така увлекателно и така обяснително,че се "лепи" от първия път.

Аз пък съм фен на Георги Боянов :wink:
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот chadel » 11 Окт 2007, 10:43

Taishan написа::) заредила съм се с Павлова+Джеров + да намеря и преснимам Таджер. Надявам се да стигне. Ако някой има предложения за други учебници - да казва :)

Охх божейййййййй, вземи още 5-6 учебника, колкото намериш. Такива като тебе сме ги виждали, с лопата да ги ринеш. Зубрачи пък една искова молба не могат да напишат или пък на конкретен въпрос от практиката се окумват като теле в железница :twisted:
chadel
Потребител

Мнениеот enigma » 11 Окт 2007, 17:09

Петрова, вие да не сте влюбена в профи Стамболиев!? Да, любовта е сляпа :oops: .
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот eleonora_petrova » 12 Окт 2007, 00:21

enigma написа:Петрова, вие да не сте влюбена в профи Стамболиев!? Да, любовта е сляпа :oops: .

Що за глупости!?!?
Когато уважаваш един човек,трябва да си влюбен в него ли?Не знам на каква възраст сте,но изказването ви е толкова по детски!!!
Мразя тези плювални,добре,че тези хора не влизат тук,за да ви четат глупостите!Бих защитила всеки един от моите преподаватели!!!!
eleonora_petrova
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 12 Окт 2007, 14:09

Penalist написа:
eleonora_petrova написа:...няма да ви позволя да говорите/пишете глупости за него!

Еха, я вземи, та ела и ми забрани категорично, ама ми забранявай да пиша за Стамболиев цяла нощ, бъди много лоша, докато забраняваш, и ще видиш как няма да докосна клавиатурата и няма да драсна и ред за лицето Стамболиев !!! :oops: :twisted: 8)

Какво стана впрочем, този колега нещо наистина спря да пише за Стамболиев, да не би Вие действително да сте му забранили много лошо и категорично в тъмното, както той се изрази ? :lol: :lol: :lol:
agents_group
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Лекции и материали