начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Заличаване без отразена продажба

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заличаване без отразена продажба

Мнениеот bobsi_bmw » 18 Юли 2007, 00:15

Значи казуса е следният:
ЕТ се продава с договор за продажба на търговско предприятие на "ххххх" ООД подават се необходимите документи в ОС като редом със продажбата се подава и заявление за заличаване на ЕТ и се получава следният проблем... ЕТ е заличено а продажбата не е отразена... и по думите на деловодителката в този случай не може да се направи нищо... като се има в предвид, че заявленията са подадени в един и същи ден за прехвърляне и заличаване.... Резулюцията на съдията е, че ЕТ не съществува в правният мир и поради тази причина не може да бъде отразена продажбата... Според вас това не е ли недоглеждане на съдията или ..... иам ли вариянт това нещо да бъде поправено... при положение, че решенията не подлежат на обжалване :roll:
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 18 Юли 2007, 09:24

Обжалвайте резолюцията! Тя не е решение.
И ако сте колега, а и ако не сте, един съвет - обърнете сериозно внимание на правописа! :shock:
prof_prof
Потребител

Re: Заличаване без отразена продажба

Мнениеот vasko4 » 18 Юли 2007, 09:26

имах точно същият проблем пред СОС !!!
положението е трагично оказа се ,че е недоглеждане на съдята и ......незнам какво да ви посъветвам аз го реших проблема но с много ходене по мъките ,ако искате ще ви кажа единственния вариант с който може да решите проблема си повярвайте отне ми доста време и нерви така че свържете се с мен на vasko4@abv.bg , и ще ви кажа как стоят нещата!!!
vasko4
Младши потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 19 Юли 2007, 00:30

prof_prof написа:- обърнете сериозно внимание на правописа! :shock:

Това са просто две технически грешки.... не издребнявайте до толкова
:wink: има ли смисъл при положение, че съдийката категорично ми отказа да приеме такава молба... а вината е изцяло нейна... дали една жалба до председателя няма да помогне :roll:
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 19 Юли 2007, 11:08

bobsi_bmw, ако не Ви е било коректно искането за прехвърляне на предприятие, естествено е да не Ви се уважи искането. От друга страна, не е имало пречка да се заличи ЕТ, което е било уважено от съда. Пътя Ви е единствено по реда на обжалването, дано да не сте пропуснали сроковете и да имате сериозни аргументи.
И, не питайте деловодителката, ами питайте адвокат! Виждате докъде водят действията на хора, които не са подготвени юридически- съда им бил виновен.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Юли 2007, 11:39

Аз ВИНАГИ подавам всичко с 1 заявление и нямам такива проблеми.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 19 Юли 2007, 15:26

Може би грешката е, че е подадено с две заявления.... аз все пак не съм получил решението за заличаване от деловодството.... голяма каша стана :roll:
bobsi_bmw
Младши потребител

Назад към Търговско право