Здравейте,
Някой има ли опит с ипотека на идеална част от имот и може ли да кажете има ли изобщо приложение това???
- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ipoteka na idealna 4ast
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ipoteka na idealna 4ast
Да може , но ще напишеш каква ид. част от целия имот ,който имот и незнам си колко кв. м. и т.н. , имай предвид ,че има колеги на обратното мнение
- донна2
Дa, теоретично може, но мен ме интересува прекическото приложение - има ли такова по принцип.
Защото кой ще има интерес да купи на публична продан ипотекирана идеална част, при условие, 4е ще има още 5 непознати съсобственици.
И оттук кой ще се съгласи да приеме като обезпечение ипотека върху идеална част???
Защото кой ще има интерес да купи на публична продан ипотекирана идеална част, при условие, 4е ще има още 5 непознати съсобственици.
И оттук кой ще се съгласи да приеме като обезпечение ипотека върху идеална част???
- ipote4ka
А ти защо задаваш риторични въпроси ???
- nikilex
- Потребител
Със сигурност банките в България не ипотекират идеални части.Но можеш да питаш за още по-голяма сигурност.
- stavrev
- Потребител
Ставрев е прав. Никоя банка няма да си позволи ипотека на ид.част, пък и е абсурдно. Практиката е постоянна в тази насока.
- Angelova-2
Прочетох ти въпросът за ПП на ид. част от недв. имот, която явно трябва да послужи за удовлетворяване на взискател, който най-вероятно има вземане произтичащо от издръжка, в противен случай длъжника би се ползвал от хипотезата на чл.339, б."Ж" от ГПК. Съгласно разпоредбите на ГПК, при съсобственост, когато някой от съсобствениците е длъжник по ИД - процесния недв. имот се описва изцяло, но се продава само ид.ч. на длъжника. Фактическата обстановка е следната - наддавачът, който е обявен с протокол по чл. 331 от ГПК за спечелил тайния търг - внася по б. с-ка на СИ разликата от 10% от първоначално обявената цена /10% се внасят ведно с наддавателното предложение/ и предложената, за която е обявен за купувач /в 5-дневен срок/. След като Пост. за възлагане влезе в зак. сила, купувачът вписва Пост. за възлагане в съответната служба на АВп към съответния РС. Оттук насетне купувача трябва да заведе иск за делба с/у другите съсобственици и т.н.
Колкото до въпроса за кредит от банка - това е загубена кауза, тъй като няма банка в БГ, която да ти отпусне кредит въз основа на частична ипотека на ид.ч от недв. имот ;) Познавам банките, тъй като почти две години съм бил обслужващ юрист на една от най-големите банки на пазара, още повече, че сега в качеството си на СИ - всички ипотеки на банки са пред мен и повярвай ми - такова "животно" - ипотека на ид. част няма ;)
Колкото до въпроса за кредит от банка - това е загубена кауза, тъй като няма банка в БГ, която да ти отпусне кредит въз основа на частична ипотека на ид.ч от недв. имот ;) Познавам банките, тъй като почти две години съм бил обслужващ юрист на една от най-големите банки на пазара, още повече, че сега в качеството си на СИ - всички ипотеки на банки са пред мен и повярвай ми - такова "животно" - ипотека на ид. част няма ;)
- Съдия-изпълнител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|