начало

Борисов не изключи промени в ЗСВ за главния прокурор Борисов не изключи промени в ЗСВ за главния прокурор

Мога ли да съдя свидтел в НД за неимуществени вреди?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да съдя свидтел в НД за неимуществени вреди?

Мнениеот talaz1 » 11 Май 2025, 00:54

Имам ли правно и законово основание да заведа ГД за неимуществени вреди: клевета, набеждаване, оронване на доброто ми име и др. срещу свидетели в наказателно дело от общ характер с/у мен, (Чл.194 ал.1 от НК) обвинили ме пред съда и в показанията си пред разследващия орган в престъпление което не се доказа и бях оневинен напълно с краен съдебен акт влязъл в сила?!? Нито едно от твърденията на тези свидетели не се доказа, но техните показания са налични в протоколите от СЗ и в разпитите в ДП?? Освен техните показния с/у мен в протоколите от съдебното и досъдебното производство имам и свидетели които ще потвърдят, че в съдено заседание те ме набеждават в извършване на престъпление, което пак казвам не се доказа и бях напълно оневинен. Показанията си тези свидетели се базират само на видеозаписи с мн. лошо качество без да са ме виждали преди това на живо и по които видеозаписи има множество СТЕ в които експертите са категорични, че не са годни за СТЕ и не могат да бъдат свързан с лицето заснето на записите с мен. Какво трябва да е правното основание за такъв вид дело и доказателствената тежест върху мен като ищец? И какви са шансовете ми да спечеля ако например те завят, че това е тяхно субективно мнение което са изказали пред съда въпреки, че по време на съдебното дирене те категорично заявяват, че са сигурни, че аз съм на видеозаписите и аз съм човека извършил съответната кражба: "без нито едно пряко доказателство което да ме свързва с престъплението" (цитат от мотивите на присъдата)?
talaz1
Нов потребител

Назад към Наказателно право