Преди близо 5 години, за да изтегля един кредит, един познат ме назначи на работа в неговата фирма, на заплата 800 лв. Наложи се да си платя и осигуровки за 4 месеца, по настояване на кредитния инспектор. Имам трудов договор, служебна бележка, социални осигуровки за 4 месеца и др. документи, удостоверяващи, че работя в тази фирма на съответната длъжност и заплата. До този момент не ми е изплатена нито една заплата, няма документи за платени заплати и трудовия ми договор все още не е прекратен, не съм подписвал нищо.
След като изтеглих заема, дадох част от него на същия човек ($10000) и развих добър бизнес. Тъпанара обаче, ми върна някакви 8000 лв. и няма повече никакви пари, фирмата му също спря да работи. Сега разбирам, че получил в наследство жилище и мисли да го продава.
Имам ли някакви права, поне по тая линия да си върна малко пари - в смисъл да се пробвам чрез съда - че дълго време не ми е плащал заплати и осигуровки и т.н. ??
- Дата и час: 27 Ное 2024, 08:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работодател, който не плаща
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Ne se zanimavaite
Gledaite si biznesa, nali e pechelivsh?! Chovekut vi e napravil usluga za da izteglite kredit, nali taka? Vie rabotili li ste za tozi chovek, pomagali li ste mu, za da vi dulgi zaplata i osigurovki? Ako da, moje i da imate shans da vurnete niakoi drug lev, no vsichko zavisi kak e oformen dogovorut vi, kakvi sa klauzite, kakvo ste se ugovorili etc. Ne zabraviaite, che v BG produlgitelnostta na 1 delo e bezkraina obiknoveno i nadali si zaslugava.
- Garabet
И защо се заяждате с човека? От Вашия разказ рабирам, че на него дължите бизнеса си?
Щом не сте работл за него, той може да докаже, че не сте се явявал на работа и има заповед за вашето уволнение още от втората ви седмица там, но не ви я е връчил, понеже Вие не сте ходил на работа.
Вземете и се разберете помежду си. Ако не можете - забравете за тези пари. Той явно няма какво да губи. Вие обаче сигурно имате.
Ако се заровите в дело и излезе наяве банковата измама ( защото без значение дали сте си изплатил кредита или не - подаването на неверни данни е престъпление!), ще стане лошо.
Щом не сте работл за него, той може да докаже, че не сте се явявал на работа и има заповед за вашето уволнение още от втората ви седмица там, но не ви я е връчил, понеже Вие не сте ходил на работа.
Вземете и се разберете помежду си. Ако не можете - забравете за тези пари. Той явно няма какво да губи. Вие обаче сигурно имате.
Ако се заровите в дело и излезе наяве банковата измама ( защото без значение дали сте си изплатил кредита или не - подаването на неверни данни е престъпление!), ще стане лошо.
- Гост
Гост написа:И защо се заяждате с човека? От Вашия разказ рабирам, че на него дължите бизнеса си?
Дължа бизнеса единствено на себе си, а тегленето на голям кредит - на това, че все пак имах какво да заложа пред банката...Кредита съм си върнал още същата година, банката отдавна има нов собственик, кредитния ми инспектор беше освободен по непригодност !
Въпроса е там, че този мой "приятел" след това обърна на 180 градуса отношението си към мен, изглежда завистта яко го е подгонила и вероятно реши, че възхода ми се дължи само на неговия трудов договор и много вероятно вътрешно да си мисли, че заслужава тези 10000 долара един вид като благодарност за услугата.
Многократно съм му давал пари на заем само на една честна дума, но този път май наистина не желае да ги върне и се е озлобил...не ми е проблем да го смачкам от бой, и в миналото съм го правил, не ми трябват и парите, само искам тоя път законно да му е гадно, законно да се поти и да тича по адвокати, съдилища и общи приятели !
- Гост
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|