начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

препоръчайте ми посредник, моля :)

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

препоръчайте ми посредник, моля :)

Мнениеот Кло » 15 Авг 2005, 21:45

Здравейте,
Може ли някой от вас да ми препоръча фирма, с максимално добри условия за мен, чрез която да продам свой недвижим имот?
Всъщност, за какво точно трябва да внимавам, когато подписвам договор с посредник?
А каква е "стандартната" комисионна за фирмата?
Благодаря ви предварително! :wink:
Кло

Мнениеот mkoleva » 15 Авг 2005, 22:32

Здравей,
аз работя в АДРЕС Недвижи имоти. Ние имаме клонове в почти всички градове. Ако искаш мога да ти пратя телефоните на кантората, в който град или село се намира имота. А относно препоръки, ние сме много известна фирма, така че няма аз да ти я хваля. Ако това предложение те удовлетворява, пиши ми на на моя e-mail.
mkoleva
Младши потребител

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 16 Авг 2005, 00:10

Стандартната комисионна е по 2.5% от продавача и 2.5% от купувача...ако имота ти е хубав, и лесно може да се продаде, дай обява че продаваш, те посредниците сами ще те нападнат с оферти и можеш да ги изнудиш и на 1%...важното е до последно да настояваш, че искаш да продаваш "без посредник".... :lol:

И не обръщай внимание на глупави предложения от форума, обърни се към голяма фирма, с поне 2-3 офиса в центъра на София, със собствен юрист и близък нотариус. За тия пари, те са длъжни да доведат нещата до край без ти да се разкарваш за нищо - само да подпишеш пред нотариус и да си прибереш паричките.

И не го предлагай на повече от 3 фирми - това е оптималния вариант, да не се компрометира имота...а дали една фирма е "голяма", най-общо ще се ориентираш по сайта им и по броя телефони на офисите им.... :lol:

Пробвай 2-3 от тези : АБЦ Контакт, Сандрамакс, Аристо, Сторно, Филков, Ирида, Мартан, Явлена, Сталкер, Прима Консулт, Ребус, Ситибул....
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот Кло » 16 Авг 2005, 01:56

Пробвай 2-3 от тези : АБЦ Контакт, Сандрамакс, Аристо, Сторно, Филков, Ирида, Мартан, Явлена, Сталкер, Прима Консулт, Ребус, Ситибул....[/quote]

Индиана, благодаря ти за съвета, но някоя от тези фирми има ли офис във Варна??? :?:
Кло

Мнениеот аз » 16 Авг 2005, 09:15

Според мен тай-добре е да продаваш без посредник. Така няма да делиш продажната цена с някой. Пусни обява, че продаваш без посредник. Наред с тези поср.фирми ще ти се обадят и хора, които също искат да избягат от техните услуги.
аз

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 09:35

Кло написа:Пробвай 2-3 от тези : АБЦ Контакт, Сандрамакс, Аристо, Сторно, Филков, Ирида, Мартан, Явлена, Сталкер, Прима Консулт, Ребус, Ситибул....

Индиана, благодаря ти за съвета, но някоя от тези фирми има ли офис във Варна??? :?:[/quote]

Е, тука ме хващаш по боксерки на цветчета.... :lol:
Не знам, не съм продавал имоти във Варна...най-общо - отвори варненския вестник за имоти и виж кои фирми са дали обяви под формата на големи карета, обикновено това са най-големите и известни фирми, които могат да си позволят такава реклама...останалото е същото...
Гост

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 16 Авг 2005, 09:40

Кло написа:Пробвай 2-3 от тези : АБЦ Контакт, Сандрамакс, Аристо, Сторно, Филков, Ирида, Мартан, Явлена, Сталкер, Прима Консулт, Ребус, Ситибул....

Индиана, благодаря ти за съвета, но някоя от тези фирми има ли офис във Варна??? :?:

Е, тука ме хващаш по боксерки на цветчета.... :lol:
Не знам, не съм продавал имоти във Варна...най-общо - отвори варненския вестник за имоти и виж кои фирми са дали обяви под формата на големи карета, обикновено това са най-големите и известни фирми, които могат да си позволят такава реклама...останалото е същото...
Indiana Jones, неюрист

Назад към Взаимопомощ