начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

проблем с "Български пощи "ЕАД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем с "Български пощи "ЕАД

Мнениеот octavius » 10 Авг 2005, 19:10

Здравейте, колеги!
Направо съм бясна от следната случка (няма да я величая като казус, защото е пълна простотия):
Изпращам преди обед 200 лева с телеграфен запис, до поискване, който по уверенията на служителката ще пристигне до местоназначението си за 3 часа.
Да, ама не - към 16,30 следобед още го няма, а случаят е спешен.
Изпращачът твърди, че получателят (в системата на пощата) е получил известие и е потвърдил чрез служител, в 13,30.
Пощата - получател обаче е извършила нещо странно междувременно и парите така и не стигнаха до когото трябва.
Следват телефони, разходи по непредвиден престой на чакащия парите и прочие...
Та, понеже съм бясна и крайно пристрастна, не мога и да разсъждавам. Така че, моля, помогнете!
1. Какъв вид договор е този с пощите, според вас - май че е за поръчка (или е нещо специфично)
2.Непозволеното увреждане, ерго, е договорно по произход?
3.Делото, което несъмнено ще заведа, по отношение на пасивната легитимация ми се струва, че следва да се отправи към "Български пощи"ЕАД в централата им - София?
4.Компетентен съд?
Благодаря ви предварително!
octavius
Потребител

Мнениеот octavius » 11 Авг 2005, 09:01

Нямах предвид такава голяма дивотия "непозволеното увреждане е с договорно основание", разбира се, иде реч за договорна отговорност. :oops:
octavius
Потребител

Назад към Взаимопомощ