- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ ПЛАЩАМ НА БИЯЧА!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ ПЛАЩАМ НА БИЯЧА!
Моля Ви помогнете!На 9.3.2002 год. една г-жа ми причини лека телесна повреда. Заведохме дело в РС гр.../имах адвокат, но сега ми отказа да обжалва по незнайни за мен причини- плащах му и съм готова да му платя и сега/. РС-постанови присъда по НЧХЗ№...../04 г. с която на осн.чл.130ал.2 от НК във вр.чл.78а от НК я е освободил от нак.отг. и й наложил адм.наказание ГЛОБА в р-р 500 лв., като я оправдал по първоначално повдигнатото обвинение за извършено пхрест. по чл.130 ал.1 НК Подс.е ожсъдена да ми заплати 300 лв., като обезщетение за причинени от деянието имущ.вреди, ведно със законната лихва ,считано от датата на увреждане до окончателното й изплащане, като разликата до 500 лв. предявеният гр.иск е отхвърлен като недоказан.Подс.е осъдена да заплати и деловодните разноски по делото общо в размер на 372лв. Подс.обжалва пред ОСгр...... и същия съд ОТМЕНИ ОБЖАЛВАНАТА ПРИСЪДА НА РС ПОРАДИ НАСТЪПИЛА ДАВНОСТ И ПРЕКРАТИ НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ПРОТИВ ПОДСЪДИМАТА. /ЧЛ.81 АЛ.3НК. НА ВСИЧКО ТОВА ОТГОРЕ МЕ ОСЪДИ ДА Й ЗАПЛАТЯ РАЗНОСКИТЕ ОБЩО В РАЗМЕР НА 403 ЛЕВА-адв.й хонорар. КАКВО ИЗЛЕЗЕ -ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ СИ ПЛАЩАМ!!!!!!! НЕЙНИЯ АДВОКАТ ОТЛАГА, ВЛАЧИ ДЕЛОТО ТРИ ГОДИНИ ЗА ДА ИЗТЕЧЕ ДАВНОСТНИЯ СРОК!!! А И ДЕЛОТО МИНА ПРЕЗ ТРИ ОНСТАНЦИИ/ ПО ДУМИТЕ НА МОЯ АДВОКАТ/
КАЖЕТЕ МИ ,УВАЖАЕМЧИ ЮРИСТИ- ИМАМ ЛИ ШАНС ПРЕД ВТАС. АДВОКАТА МИ ОТКАЗА ПОД ПРЕДТЕКСТ ,ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ, А АЗ СЪМ ДОБЪР КЛИЕНТ-ПЛАЩАМ СИ И ЩЕ СИ ПЛАТЯ.ЗНАЯ, ЧЕ ИМА АДВОКАТИ, КОИТО НЕ ОБИЧАТ ДА ГУБЯТ ДЕЛА, НО КАКВО ДА НАПРАВИМ НИЕ, КЛИЕНТИТЕ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ. НЕ ПО НАША ВИНА Е ОТЛАГАНО ДЕЛОТО, А ПО ВИНА НА ДРУГАТА СТРАНА- ТО НЕ БЯХА БОЛНИЧНИ, ТО НЕ БЯХА ВРЪТКИ? МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ СЪВЕТ- ДА СИ НАЕМА ЛИ ДРУГ АДВОКАТ?
КАЖЕТЕ МИ ,УВАЖАЕМЧИ ЮРИСТИ- ИМАМ ЛИ ШАНС ПРЕД ВТАС. АДВОКАТА МИ ОТКАЗА ПОД ПРЕДТЕКСТ ,ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ, А АЗ СЪМ ДОБЪР КЛИЕНТ-ПЛАЩАМ СИ И ЩЕ СИ ПЛАТЯ.ЗНАЯ, ЧЕ ИМА АДВОКАТИ, КОИТО НЕ ОБИЧАТ ДА ГУБЯТ ДЕЛА, НО КАКВО ДА НАПРАВИМ НИЕ, КЛИЕНТИТЕ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ. НЕ ПО НАША ВИНА Е ОТЛАГАНО ДЕЛОТО, А ПО ВИНА НА ДРУГАТА СТРАНА- ТО НЕ БЯХА БОЛНИЧНИ, ТО НЕ БЯХА ВРЪТКИ? МОЛЯ ВИ, ДАЙТЕ СЪВЕТ- ДА СИ НАЕМА ЛИ ДРУГ АДВОКАТ?
- БИТА
Не мога да разбера защо някои гости ми препоръчват да си заведа делото във Варна?! За мен това е въпрос не само на срам,болка , а и недоверие и яд! Въпросната госпожа/подсъдимата/ подитрава мен и цялото ми семейство, а сина ми може да направи някаква глупост за да защити майка си и след това какво.... Моля Ви не само за мен е сериозен проблем, но и за много обикновени българи!
- госпожата с л.т.повр.
- Гост
Re: ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ ПЛАЩАМ НА БИЯЧА!
БИТА написа:Моля Ви помогнете!На 9.3.2002 год. една г-жа ми причини лека телесна повреда. Заведохме дело в РС гр.../имах адвокат, но сега ми отказа да обжалва по незнайни за мен причини- плащах му и съм готова да му платя и сега/. РС-постанови присъда по НЧХЗ№...../04 г. с която на осн.чл.130ал.2 от НК във вр.чл.78а от НК я е освободил от нак.отг. и й наложил адм.наказание ГЛОБА в р-р 500 лв., като я оправдал по първоначално повдигнатото обвинение за извършено пхрест. по чл.130 ал.1 НК Подс.е ожсъдена да ми заплати 300 лв., като обезщетение за причинени от деянието имущ.вреди, ведно със законната лихва ,считано от датата на увреждане до окончателното й изплащане, като разликата до 500 лв. предявеният гр.иск е отхвърлен като недоказан.Подс.е осъдена да заплати и деловодните разноски по делото общо в размер на 372лв. Подс.обжалва пред ОСгр...... и същия съд ОТМЕНИ ОБЖАЛВАНАТА ПРИСЪДА НА РС ПОРАДИ НАСТЪПИЛА ДАВНОСТ И ПРЕКРАТИ НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ПРОТИВ ПОДСЪДИМАТА. /ЧЛ.81 АЛ.3НК. НА ВСИЧКО ТОВА ОТГОРЕ МЕ ОСЪДИ ДА Й ЗАПЛАТЯ РАЗНОСКИТЕ ОБЩО В РАЗМЕР НА 403 ЛЕВА-адв.й хонорар. КАКВО ИЗЛЕЗЕ -ХЕМ МЕ БИХА, ХЕМ СИ ПЛАЩАМ!!!!!!! НЕЙНИЯ АДВОКАТ ОТЛАГА, ВЛАЧИ ДЕЛОТО ТРИ ГОДИНИ ЗА ДА ИЗТЕЧЕ ДАВНОСТНИЯ СРОК!!! А И ДЕЛОТО МИНА ПРЕЗ ТРИ ОНСТАНЦИИ/ ПО ДУМИТЕ НА МОЯ АДВОКАТ/
- Гост
ПАК БИТАТА!!!! написа:А ИМАМ И СРОК ДО 17.08.2005 Г.
Кой ви го е определил този срок ???
С Уважение: ............................
- nikilex
- Потребител
Срока е определен от ОСъд гр....... Отново повтарям, че не съм юрист, но по неволя попрочетох тук-там/извинете ме, господа юристи-това е просто работа на адвокат на когото плащах хонорара и съм на мнение, че всеки трябва да си върши работата, за която е учил/. Възможно ли е да бъде възстановен срока? Или да обжалва поне разноските, които трябва да й платя? А защо пред Апелативен съд? Зная, че безплатен обяд няма! Но говорих с адвокат от Търново и той изпадна едва ли не в транс, като чу че трябва да обжалвам пред Ап.съд-В.Търново. Каза ми, че давностните срокове ЧХ-тата наистина са 3 годишни, но защо са присъдени да й плащам на подсъдимата разноските, които е направила ?!
Благодаря Ви за отзивчивостта!
Благодаря Ви за отзивчивостта!
- битата
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|