начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля помогнете Спешно!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете Спешно!

Мнениеот Златина » 04 Авг 2005, 17:52

Подадох в Бургаски окръжен съд документи за регистрация на ООД - съдружници и управители заедно и поотделно са двама англичани и съдът ми спря преписката от движение с резолюция че "органите на дружеството - ОС и управител трябва да не съвпадат". Моля ви кажете имат ли право, никъде в ТЗ няма такава забрана. Вие как бихте постъпили?
Златина

Мнениеот justine » 04 Авг 2005, 18:42

Интересно, как ли ще реагира Бургаският окръжен съд на следната "скандална" комбинация - ЕООД, с то се знае едноличен собственик на капитала и управител - същия този собственик на дружеството!!!
Резолюцията си я бива! Срамота!
justine
Потребител

Мнениеот колега » 04 Авг 2005, 20:04

Ако е така, както пишете - БРАВО НА ОС ГР.БУРГАС. Обърнете се към друг окръжен съдия! 8)
колега

Мнениеот Златина » 05 Авг 2005, 09:32

Колеги за съжаление резолюцията наистина е такава и аз мисля дя я оспорвам но други колеги ме съветват да не го направя защото такава била практиката на БОС и само ще ме нарочат и ще ми правят проблеми от тук нататък. Вие как бихте постъпили?
Златина

Мнениеот iata » 05 Авг 2005, 10:01

Spored men trjabva da se saobrazite s klienta - barza li ili ne, mozhete li da mu objasnite kakvo stava ili ne.
Mislja ce imate 2 patja -
1. da si govorite s klientite i da promenite dokumentite

2. da obzhalvate.

Az licno bih obzhalval. Praktika ili ne tazi prostotija e dobre da bade prekratena.
Nishto tolkova njama da vi se sluci ako obzhalvate - kolegite vi prosto gledat da varvjat po patja na naj-malkoto saprotivlenie. Sadat ne e bog. Sastoi se ot hora. I kato izjavite pozicija, kojato ste podkrepili imate po-realni shansove da specelite, otkolkoto ako nishto ne kazhete.
iata
Потребител

Мнениеот Златина » 05 Авг 2005, 10:48

Благодаря за отговорите. Ще опитам да обжалвам защото клиентите ми са в чужбина и ако трябва да се прави всичко наново ще отнеме страшно много време. Искам да ви помоля ако може да ми дадете някакъв образец за оспорване на такава резолюция защото за първи път ми се налага да правя такова нещо. Благодаря предварително.
Златина

Назад към Взаимопомощ