начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

за военната служба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за военната служба

Мнениеот Бате Генчо » 28 Апр 2005, 05:48

Тук спорихме с разни хора, но не намерих закона за военната служба, по-точно не знам това закон ли е, какво е.
Та какво се случва на хора, които са отложили военната си служба под предлог че са студенти в чужбина и са навършили 27 години? Има ли удължаване на срока (примерно за някои държави има изключение за студентите в чужбина и възрастовата граница е вдигната).
Или ако някой го е намерил този закон да ми го покаже, моля ви :) аз търсих, търсих и намерих само закона за алтернативната военна служба и някакви други глупости.
Бате Генчо

Мнениеот Гост » 02 Авг 2005, 17:45

Закона:
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2133647364

Ако си навършил 27 години, можеш да питаш вашите дали не са получавали известие в което те викат със снимка ;) Снимката е за военната ти книжка, на която ще пише "Необучен" - честито !
Навършил ли си 27, не могат да те пипнат. Естествено могат да те глобят, мисля, че беше до 750 лв.
Гост

Назад към Взаимопомощ