начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обучение на персонала

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обучение на персонала

Мнениеот Чичо Скрудж » 27 Юли 2005, 15:25

Здравейте господа и дами,

ръководя малка фирма по информационни технологии. Искам да изпратя един от моите подчинени на специализиран курс за повишаване на квалификацията. Курсът е доста скъп, но качествен и се притесявам как да си запазя инвестицията. Как мога да договоря със служителя, че той се ангажира да работи във фирмата ни една или две години след изкарване на курса? Ясно е, че това е свободна страна и все пак в един момент, той може да реши да ни напусне. Има ли начин, да фирмата да бъде обезщетена под една или друга форма?

Благодаря предварително
Чичо Скрудж

Мнениеот lil » 27 Юли 2005, 16:01

сключете договор за спонсорство : http://www.paragraf22.com/free/dogovori/56567.htm. и го обвържете за колкото години искате
lil
Младши потребител

Мнениеот Гост » 27 Юли 2005, 16:08

Ако искате квалифициран съвет и най-важното-реално решение се свържете на e-mail:ydas@abv.bg

В случая договора за спонсорство е неподходящ
Гост

Мнениеот гений75 » 28 Юли 2005, 14:51

Сключва се договор за обучение/ученичество/ с клауза онтосно неустойките. Аз включвам в този тип договор и едни малки хитринки. Пращам хора на обучение в Германия на една външнотърговска фирма. т.е. аз съм техният мозъчен гений. Ха-ха.
Хора, ХОДИ МИ СЕ НА МОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
СТИГА РАБОТААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
гений75

Назад към Взаимопомощ