начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обстоятелствена проверка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обстоятелствена проверка

Мнениеот desitka » 14 Юли 2005, 16:54

Ходих при 4ма нотариуса и 2ма адвоката-всички казват разл.неща,но както и да е.Та по въпроса:имам 1нотар.акт от '49 за покупка от баба ми на 1900кв.м.ид.ч. от 12600кв.м.През '64 баба ми дарява с друг нотар.акт на татко от предните 1900квадрата 900кв.м.Сега аз искам всичките 1900 да станат мои,като съм говорил с останалите наследници да ми продадат техните части.Но нито 1 нотариус не иска да оформи сделката,тъй като и в 2та нотар.акта става дума за идеални части-трябвало да се делят.Но тва значи аз да издирвам наследниците на 12600кв.м.Възможно ли е да пусна обстоятелствена проверка,за да се приключи с тва бягане по адвокати и нотариуси?Или има друг начин за да стана собственик на тези 1900кв.които вече по скица от 2000г. са 1708кв.м.?
Другия въпрос:в молбата-декларация за обстоятелствена проверка мога ли да си потърся разликата от 192квадрата?
Благодаря на всички отговорили!!!!
desitka

Мнениеот адвокат » 14 Юли 2005, 17:02

Особено бягането при нотариуси не може да избегнете,защото от тях зависите!Иначе може да си "пуснете" молба-декларацията в общината и без адвокат,но ако после се окаже,че нещо куца в нея,нотариуса ще ви върне и отново сте на изходна позиция.
адвокат

Мнениеот desitka » 15 Юли 2005, 09:36

Този отговор означава,че не бъркам като тръгвам да правя такава проверка въпреки наличието на нотар.актове,така ли?
Необходимо ли е молбата да е от всички наследници (седем човека са + личните им данни) поименно или може само от един?
desitka

Назад към Взаимопомощ