начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нак. Постановление ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нак. Постановление ?

Мнениеот Е.Арсов » 08 Юли 2005, 12:04

Имам един малък проблем.. на един познат му написаха акт от Териториялна Данъчна Дирекция за . . . . . . . . . не се знае точно защото акта не е писан на място и тои няма препис от него това стана 10.12.2004 все още няма нак. постановление.. та въпроса ми е не е ли 1 месец срока за издаване на това постановление... как могат да му вземат парите за това нещо... като тои не е подписвал акта..защото не го е виждал просто... А научи преди 1 месец от следователа в 5 РПУ, защото беше повикан по повод жалба подадена от данъчните, че е се е опитвал да възпрепядства проверката.. мерси предварително :lol:
Е.Арсов

Мнениеот Гост » 08 Юли 2005, 16:07

"Когато актът е съставен в отсъствие на нарушителя, той се изпраща на съответната служба, а ако няма такава - на общинската администрация по местоживеенето на нарушителя за предявяване и подписване. Актът се предявява и подписва не по-късно от седем дни от получаването и се връща незабавно."- така казва закона.Ако това не бъде изпълнено то процедурата е незаконосъобразна и при получаване на постановление лесно би могло да се отмени от съда на това основание.
Гост

Мнениеот Гост » 08 Юли 2005, 23:41

Да те му пратиха по пощата писмо с обратна разписка но тои като видя от къде е не го взе... има ли начин да го принудат да подпише...или да му лепнат глобата към данъците... А и друго има ли значение, че акта е писан преди вече стана 7 месеца... няма ли срок за издаване на нак. постановление.. и ако има къде го пише... тези актове не са ли с 3г. давност .... мерси
Гост

Мнениеот Гост » 09 Юли 2005, 10:04

Значи това е друго.Щом са му го пратили по пощата значи че му е връчен това че е отказал да го вземе няма значение акта се смята връчен. Постановлението трябва да се състави в 6 месечен срок от съставянето на акта.За повече подробности погледни Закон за административните нарушения и наказания там всичко е описано подробно и ще даде отговор на въпросите ти. Успех.
Гост

Мнениеот Гост » 09 Юли 2005, 23:28

Aз защо си мисля, че нак. постановление трябва да се издаде в едномесечен срок... И все пак като не е подписал обратната разписка .... аз си мисля, че не се счита връчено... знам ли :roll: :roll: :roll:
Гост

Мнениеот meri » 10 Юли 2005, 09:30

Едномесечният срос не е преклузивен, а шестмесечният е давностен и данъчните поне при нас почти винаги ги следят и ги спазват! НП може да се връчи много след издаването му, т.е това, че до сега не е връчено не означава, че не е издадено!
meri
Потребител

Назад към Взаимопомощ