начало

Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“ Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“

Промяна на длъжносна характеристика без допълнително заплаща

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на длъжносна характеристика без допълнително заплаща

Мнениеот novonachalo » 06 Апр 2025, 13:45

Здравейте,
Компанията в която работя иска да промени длъжностната ми характеристика без да ми увеличат заплащането.
Това се случва след преминати обучения за повишаване на квалификацията (от моя страна) и накрая компанията налага да се извършва допълнителна дейност от моя страна без да ми увеличат заплащането.
Моля дайте съвет - как мога да процедирам в такава ситуация?
novonachalo
Младши потребител

Re: Промяна на длъжносна характеристика без допълнително зап

Мнениеот hristev » 07 Апр 2025, 08:25

Ако не сте съгласни - не подписвайте.

Ако Ви натоварят с допълнителни задачи въпреки несъгласието Ви - откажете да ги изпълнявате.

Ако въз основа на отказа Ви решат да Ви накажат дисциплинарно (забележка, предупреждение за уволнение или уволнение) - отивайте при адвокат - имате право да обжалвате.

Ако Ви прекратят трудовия договор на друго основание, но реално са Ви го прекратили защото не искате да поемете още задължения за същите пари - пак при адвокат, пак имате право на съдебна защита.

Ако сте в срок на изпитване - гадно.
hristev
Потребител

Назад към Трудово право