Здравейте,
Преди време бях писала друга тема относно наказателно постановление, което ми бе връчено за нарушение на чл. 194, ал. 3 и чл. 18, ал. 1, но на основание чл. 218б от Наказателния кодекс ми бе наложена глоба в размер на 100 лева.
Моля за съвет дали в такъв случай бих могла да подам някакъв иск/молба за снемане на полицейската ми регистрация и каква е процедурата. Наложено ми е административно наказание, което заплатих. В интернет прочетох статии, че след освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание бих могла да инициирам подобно заличаване (чл. 78а от Наказателния кодекс). Едно от нещата, които ме притеснява е, че те този кодекс не е рефериран в самото наказателно постановление.
Бих била много благодарна, ако някой ми разясни повече процеса, както и ме посъветва какво е редно да направя.
- Дата и час: 09 Фев 2025, 00:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Снемане на полицейска регистрация
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Снемане на полицейска регистрация
Не разбрах, дали са Ви извършили полицейска регистрация:
1. Подписахте ли Декларация за съгласие?
2. Дактилоскопираха ли Ви?
3. Снимаха ли Ви с номер на гърдите?
4. Иззеха ли Ви ДНК от устата?
1. Подписахте ли Декларация за съгласие?
2. Дактилоскопираха ли Ви?
3. Снимаха ли Ви с номер на гърдите?
4. Иззеха ли Ви ДНК от устата?
- kpts_
- Потребител
Здравейте! Нито едно от тези неща не се е случвало, но полицайката, която ми връчи постановлението, направи проверка в системата и каза, че имам регистрация. Може ли тя да бъде снета?
- elena_ilieva
- Нов потребител
elena_ilieva написа:Здравейте! Нито едно от тези неща не се е случвало, но полицайката, която ми връчи постановлението, направи проверка в системата и каза, че имам регистрация. Може ли тя да бъде снета?
Тогава няма полицейска регистрация за този случай.
Имате ли друга регистрация: както питах по-горе за същите четири действия?
Последна промяна kpts_ на 07 Фев 2025, 10:11, променена общо 1 път
- kpts_
- Потребител
Тогава тя защо ми каза, че имам полицейска регистрация при извършването на проверката? Как бих могла да разбера истината сега?
- elena_ilieva
- Нов потребител
Не, освен това нямам никакви други деяния. Тя ми каза, че имам полицейска регистрация от деня на извършването на това, за което ми издадоха постановлението.
- elena_ilieva
- Нов потребител
Обработват личните Ви данни в масивите на МВР.
Трябва да подадете заявление до СДВР (ОД на МВР), като поискате да бъдат заличени.
Трябва да подадете заявление до СДВР (ОД на МВР), като поискате да бъдат заличени.
- svegrigorov
- Потребител
Значи имам основание да подам такова заявление, тъй като съм освободена от наказателна отговорност с административно наказание, нали?
- elena_ilieva
- Нов потребител
elena_ilieva написа:Значи имам основание да подам такова заявление, тъй като съм освободена от наказателна отговорност с административно наказание, нали?
Тези данни ще се заличат:
"Чл. 3.6 наложена е глоба по административен ред на основание чл. 218б НК и е изтекла една година от датата на извършване на деянието;" https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136353945
Което не пречи да подадете заявление с искане да отговорят какви Ваши лични данни обработват.
- kpts_
- Потребител
В такъв случай данните ми ще се заличат служебно, след като е миналата година от извършването на деянието, правилно ли разбирам?
- elena_ilieva
- Нов потребител
Значи имате - аз имах случай като адвокат - един човек се развежда - ядосва се и го хващат в колата му - в нетрезво. Почват процедури - изведнъж - му дават досието - прилагат и досието му - че през 1975 година - на баира на село Х - изпреварил лек автомобил с мотора си - при това - само това - изпреварил неправилно.
Да се съхранява над 40 години това е явно някаква друга тема. Аз също не би ми харесало да имам каквото и да е.
Изчакайте сроковете, за да поискате. Няма да Ви заличат служебно - аз с очите си видях древен протокол от 1975 година - нито е престъпление, седи си някъде там.
Да се съхранява над 40 години това е явно някаква друга тема. Аз също не би ми харесало да имам каквото и да е.
Изчакайте сроковете, за да поискате. Няма да Ви заличат служебно - аз с очите си видях древен протокол от 1975 година - нито е престъпление, седи си някъде там.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Добре, благодаря много за информацията и съдействието.
- elena_ilieva
- Нов потребител
Адвокатските консултации се заплащат.
Заплаща се на адвоката и за работата по процедурата за както сте писала "снемане на полицейска регистрация" - каквато нямате, но имате друг вид регистрация - за която не бих ви консултирал без заплащане.
Без да сте подали подходящата Молба /която не съм длъжен да ви казвам каква е/ винаги ще бъдете в полицейски масив - да го кажем по просто някакъв регистър.
Сама няма да се справите никога - дори не знаете за какво става въпрос. За това наемете си колега и му платете адвокатски хонорар, който няма да е голям. Процедурата е сложна, тежка и продължителна, няма как да се справите сама. За това са и адвокатите, но те също са хора и имат нужда от доход за да се издържат. Когато намерите колега и му платите ще ви свърши работа.
Заплаща се на адвоката и за работата по процедурата за както сте писала "снемане на полицейска регистрация" - каквато нямате, но имате друг вид регистрация - за която не бих ви консултирал без заплащане.
Без да сте подали подходящата Молба /която не съм длъжен да ви казвам каква е/ винаги ще бъдете в полицейски масив - да го кажем по просто някакъв регистър.
Сама няма да се справите никога - дори не знаете за какво става въпрос. За това наемете си колега и му платете адвокатски хонорар, който няма да е голям. Процедурата е сложна, тежка и продължителна, няма как да се справите сама. За това са и адвокатите, но те също са хора и имат нужда от доход за да се издържат. Когато намерите колега и му платите ще ви свърши работа.
- todevn
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|