начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Копие на лична карта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Копие на лична карта

Мнениеот aresenal3 » 28 Окт 2024, 13:27

Здравейте,
Искам да ви питам преди няколко месеца си загубих едно копие на личната карата. Ако някой го намери дали мога да има някакви последствя за мен?
aresenal3
Нов потребител

Re: Копие на лична карта

Мнениеот kalahan2008 » 29 Окт 2024, 20:32

Възможно е, но е малко вероятно.
За да има "последствия", трябва да бъде извършено престъпление. В много случаи е необходимо участието и на нотариус. Напоследък нотариусите, които вършеха подобни неща, поизмряха, а останалите вече ги е страх.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот aresenal3 » 03 Ное 2024, 21:13

Ясно е че трудно ще мине някъде, банки, нотариус, държава администрация, мен повече ме притеснява разни заложни къщи. Има ли някъде където може да се направи справка за заложните къщи и небанкови институци. Аз правих в БНБ справка там няма проблем, но в тази справка включва бързи кредити и банки.
aresenal3
Нов потребител

Мнениеот bozyo » 04 Ное 2024, 09:08

за да няма последствия, най-лесно е да направите копието невалидно, като си смените личната карта.
bozyo
Потребител

Мнениеот guest1 » 04 Ное 2024, 13:16

bozyo написа:за да няма последствия, най-лесно е да направите копието невалидно, като си смените личната карта.

Дали документ, с вписати данни на ЛК и издаден когато тази ЛК е била валидна - става невалиден, при смяна на ЛК?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Общи дискусии