Здравейте,
Молбата ми за обезпечение на бъдещ иск бе препратена за разглеждане в районния съд, тъй като окръжния съдия неправилно е определил цената му. Към същия длъжник, на същото основание и при сходен материален интерес в последствие отправиха искове и други кредитори,чието обезпечение бе бързо допуснато. Това от една страна ме поставя в конкурентна среда, а от друга "предупреждава" и дава възможност на длъжника да осуети изпълнението по моя иск. Предвид елемента на спешност прецених, че не е в мой интерес да чакам районният съд да повдига спор за компетентност и подадох частна жалба срещу определението на Окръжния съд, която твърде дълго чака да бъде разгледана в Апелативния.
Какъв е срокът за произнасяне по частната жалба и имам ли правен инструмент за 'ускоряване' на този процес?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Частна жалба-срок за разглеждане
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Частна жалба-срок за разглеждане
Както казва чл. 13 /ГПК - съдът решава делата в разумен срок. Ще Ви се наложи да чакате, това е.
- berto
- Потребител
Има жалба за бавност, но тя е неуместен инструмент, защото раздразва съдиите. Може просто това да "вбеси" съдиите от Апелативен.
Но пък аз какво правя.
Пускам "неподписана" жалбата - това чрез куриер или Български пощи само, щото в регистратурата - ще се "облещят" на гише.
Това все пак се докладва, трябва да е изкусно оформено. Работи.
Но пък аз какво правя.
Пускам "неподписана" жалбата - това чрез куриер или Български пощи само, щото в регистратурата - ще се "облещят" на гише.
Това все пак се докладва, трябва да е изкусно оформено. Работи.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
И защо се занимавате с жалби, като можеше да оттеглите предната молба,и да подадете нова ? Държавната такса е доста скромна. Пък можеше и да си подадете исковата молба , и нея да поискате обезпечение на иска. Иначе, за срока на произнасяне принципа е - "иншаллах" , ако е рекъл господ. Пък и в сезона на съдебната ваканция сме, вземете и това в предвид.
Последна промяна dimist на 12 Авг 2024, 13:54, променена общо 1 път
- dimist
- Потребител
Не знам кой е уредил това със съдебната ваканция - тогава - да не им дават заплати, нека сме коректни.
Има обществена търпимост - но ето - в случая - може да се измъкне длъжникът. тоест - като съдът се размотава.
Отделно има някаква странна бъркотия относно деловодствата.
Има обществена търпимост - но ето - в случая - може да се измъкне длъжникът. тоест - като съдът се размотава.
Отделно има някаква странна бъркотия относно деловодствата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|