начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Собственик на домашно куче

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственик на домашно куче

Мнениеот nora12345 » 14 Дек 2021, 11:40

Здравейте.
Преди 10 дни претърпях инцидент с домашно голямо черно куче. Предполагам, че е от породата на Кане Корсо.
В общи линии какво се случи. Почиствах колата пред входа. Моето кученце / чихупинчер/, което тежи 2 кг, си играеше около мен. В един момент се появи едно момиче, което разхожда постоянно въпросното куче, без каишка, повод и намордник. Моето куче се уплаши и взе да лае. Същевременно, голямото куче тръгна към моето. Собственичката дори и не направи опит да си възпре кучето. Та, и аз да спася моето кученце, се подхлъзнах на мокрия и влажен листопад и счупих много лошо глезен. Претърпях една операция, след което ще има и втора за премахване на болтовете в глезена ми.
Въпроса ми е: Как да открия собствениците на това голямо черно куче за да повдигна иск срещу тях? Това което знам за тях, е че живеят някъде около моя блок? Или има ли някакъв начин да повдигна иск в съда ако не мога да установя местоживеенето на собствениците на кучето?
Благодаря предварително.
nora12345
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ