начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЧСИ може ли

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЧСИ може ли

Мнениеот chinchilla » 26 Окт 2017, 19:20

Здравейте, не знам къде е правилното място, то тук ми се видя най - логично, затова пиша темата тук. Въпросът ми е следния :
Може ли при запор ЧСИ да поиска превод на пари и съответно да му бъдат преведени не от сметка, а от КРЕДИТНА карта.
Конкретика - имам две кредитни карти ( УКБ и ЦКБ ), както и сметтка в УБК. Двете кредитни карти са ми с лимит - едната 5000 лв, другата 2000 лв.
Разбрах , че имам запор за 400 лв ( неплатена съдебна такса, която платих в същия ден , в който разбрах ). Обаче , двете ми кредитни карти бяха запорирани. Плаши ме факта, че ЧСИ може да оперира евентуално с пари, с които де факто длъжника не разполага като негови. Тоест, това са кредитни карти, не дебитни, авоарите там не са моя собственост , а на банката, която е преценила, че може да ми отпусне на заем, ако аз поискам. Може ли ЧСИ да дръпне въпросния заем ( да го наречем ) без мое знание и съгласие, както и банката длъжна ли е да преведе тези пари ?
Защо питам - защото, ако ЧСИ може да ми вземе пари, които не са мои, евентуално било то топлофикация, било то нещо, за което към момента не знам ( както се случи ) и след това да се окажа длъжник , както на чси, така и на банката, която е превела парите, то е по-добре за мен, да закрия кредитните си карти, тъй като всъщност, те са пълни и не оперирам с тях
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право