- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връщане на парична гаранция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Връщане на парична гаранция
аха да просто се отлага мястото на изпълнение на присъдата..с други дума условна и няма връщане на гаранция..ако не се стигне до нея може и да видя нещо от парите..
- bananaman
- Младши потребител
Не, бе, човек... Не се отлага "мястото", а въобще изпълнението. Може и въобще да не се изпълни. Пак ще ти освободят паричките, ама много е далечно да го мислиш това сега.
-
lexy21 - Активен потребител
Много благодаря за вниманието и нервите задължен съм Lex Последен въпрос-когато дойде присъдата,тогава да го мисля,нали?
- bananaman
- Младши потребител
или когато ми мине примерно изпитателния срок само това ми е последния въпрос
- bananaman
- Младши потребител
Нещо повече - когато влезе в сила Може пък, ако си още на ниво досъдебно производство и не си предаден на съд, прокуратурата да реши да прекрати делото по отношение на теб, знае ли човек.
П.П. Няма да чакаш изпитателния срок.
П.П. Няма да чакаш изпитателния срок.
-
Лекс21 много Ви благодаря за помощта,съжалявам ако съм досадил но просто ми е криза и за това така..когато мине всичко и дойде време бих ли могъл да се обърна пак към Вас за да почерпя 1 2 бири Здраве и успех Ви желая!!!
- bananaman
- Младши потребител
Няма защо. Благодаря за пожеланията, късмет и .... справедливост за Вас
-
zdraveite iskam da popitam zagubil sum vnosnata belejka i kogato vnesox parite gi vnesov v bankovata smetaka na rainoto napisal sum moba do delovodstvoto i she hodq utre da vidq kakvo stava no ne sum na qsno zashto sum prevel parite na raionoto taka mi kaza advokata i doznatelkata kogato me pusnaxa pod garanciq daite saved kakvo da pravq
- mar10_995
- Нов потребител
Първо - да ти оправя поста, че да се чете по-лесно
Явно не си чел старите постове в темата. Даже и да си загубил твоето копие - в документацията (делото) трябва да има приложени копие.
Това "не съм на ясно, защо съм превел парите на районното" - и на мен не ми е ясно.
Какво всъщност искаш да направиш?
Ps. Ако не разполагате с кирилица - ето вариант Кирилизатор
mar10_995 написа:Здравейте. Искам да попитам - загубил съм вносната бележка. Когато внесох парите, ги внесох в банковата сметка на районното. Написал съм молба до деловодството и ще ходя утре да видя какво става, но не съм на ясно, защо съм превел парите на районното. Така ми каза адвоката и дознателката, когато ме пуснаха под гаранция. Дайте съвет, какво да правя?
Явно не си чел старите постове в темата. Даже и да си загубил твоето копие - в документацията (делото) трябва да има приложени копие.
Това "не съм на ясно, защо съм превел парите на районното" - и на мен не ми е ясно.
Какво всъщност искаш да направиш?
Ps. Ако не разполагате с кирилица - ето вариант Кирилизатор
- jhoro
- Активен потребител
Всъщност, скорошното питане се различава от първоначалното. Ако си превел гаранция към съдът, можеш да искаш от него да ти ги преведе по банкова сметка.
Ако гаранцията е преведена по сметка на разследващият орган/"районното"/, пътят е друг - подаваш молба до първоинстанционният съд, оттам ти дават екземпляра на внесената гаранция от делото, като първо си го копират, и на гърба го заверяват с печат "Разрешавам връщането на гаранцията". След това отиваш в "районното" и подаваш молба до счетоводството, и чакаш кога ще ти ги платят, в СДВР се бавят почти две седмици.
И не забравяйте, че връщането на гаранцията следва да се поиска в едногодишен срок от влизането в сила на съдебният акт, с който производството е приключило/или от постановяване акта за връщане на гаранцията.
Ако гаранцията е преведена по сметка на разследващият орган/"районното"/, пътят е друг - подаваш молба до първоинстанционният съд, оттам ти дават екземпляра на внесената гаранция от делото, като първо си го копират, и на гърба го заверяват с печат "Разрешавам връщането на гаранцията". След това отиваш в "районното" и подаваш молба до счетоводството, и чакаш кога ще ти ги платят, в СДВР се бавят почти две седмици.
И не забравяйте, че връщането на гаранцията следва да се поиска в едногодишен срок от влизането в сила на съдебният акт, с който производството е приключило/или от постановяване акта за връщане на гаранцията.
- dimist
- Потребител
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|