![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
октопода на старците
|
|
sterster написа:,за установените практики от старата клика,окупирала местните съдилища погазвайки законност ;морал и всяка етика отразено в особени мнения по съдебни решения и не само.минали през иглени уши да раздават правда;заредени с хъс....ииииии като бъдат поляти с студен душ и натикани в блатото на влиятелните старци се оказва...друго.
октопода на старците
bird_of_paradise написа:Чудесно изложение, но някак се роди един въпрос- какво направи мл. магистрат, за да промени статуквото, за което така вещо говори?
zmeyan написа:И като дойде едно наказателно дело при мен и аз го отворя и какво откривам в кориците...
Явно престъпление/нарушение, ясно като слънце ... но не мога да отсъдя за наличието му, защото:
На местоизвършването отива полицай с не много добра квалификация и опит и е допуснал маса грешки, защото не знае как да не ги допуска и никой не го обучава, щото никой не му обяснява какво и как. С времето същият се понаучава кое и как се прави. Тогава обаче се появяват и редица "стимули", които го карат да "допуска" същите грешки както преди, за да може събраното като доказателства да не може да се приложи качествено.
Ако липсват стимули... идва ред на прокурора ... младши или с не много опит, който също ще допусне грешка. Ако не допусне грешка, (тъй като вече се понаучил), то може пак да има "стимули", които да го накарат да "допусне" грешките на неопитните и пак да опорочи всички действия.
Ако и стимулите не дойдат, то идват горестоящите му, тъй като е всеизвестно единоначалието в прокуратурата, начело на която дълги години стоеше една ЛУДетина, от която всички пропищяха. Сега пък е един... само ще спомена случая с КТБ ....
...
Та идва делото при мен, отварям го и всичко си е написано и видяно, само "стимулите" са предполагаеми и неописани. И седя и се чудя ... тея толкова ли са прости или пък с какво са ги стимулирали.
Но за закона това няма значение, за закона е важно какво има в папката, а не извън нея. Действителността няма значение, правдата и справедливостта още по-малко.
Та, ако полицаят има опит и знания и не е получил стимул, ако прокуроът има опит и знания и не е получил стимул или директни указания, та едва след това съдията може да направи нещо и ако и той има опит и знания и не е стимулиран... може и да се стигне до съвпадение на съдебното решение със справедливостта и истината.... А после..., е после идва горната инстанция...
zmeyan написа:...
За новите попълнения споменах, защото... само на младите им е до главата "че има разписани правила и те трябва да се спазват".
Pause написа:Мисля, че ако трябва да сме толерантни по смисъла на Кодекса за етично поведение на българските магистрати и контрола по изпълнението е предоставен на постоянната комисия за професионална етика и превенция на корупцията при Висшия съдебен съвет закондателно така е регламентирано и тази е правилната насока за разсъждение.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта