Какво е наказанието за притежание на 30 таблетки екзтази и 10гр. марихуана...?
За човек без криминални прояви?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво е наказанието за притежание на екзтази
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво е наказанието за притежание на екзтази
Каквото реши Окръжният (Градският) съд!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Хубаво би било да е смъртна присъда, но сме в демократична държава...
- Xitap
- Младши потребител
Тоз пък и той. Не бъди толкова груб. Екстазито е хапчето на любовта все пак. Пък и говорим за притежание, не за разпространение. Или викаш ти би одобрил и сто тояги на голо.
- chadel
- Потребител
Всичко разбирам, освен комар и наркотици. Ако имах власт, бих изисквал най-тежките присъди за наркотиците ( другото не е нелегално )
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Макар, че като се замисля.. 30 таблетки са си точно за разпространение. Не е 1-2-3 хапа да си си купил за партито на 4-ти км да речем. 10 гр. марихуана също е много за лична консумация. Щом да носиш 30 копчета и масе, значи продаваш. Вярно, че стойността на веществата не е голяма, но аз бих повдигнал обвинение за разпространение.
Не мога да ги разбера наште правоохранителни органи - намират такива количества, за които е ясно, че не са за лична употреба, намират доказателства, уличаващи в разпространение - електронни везни, джъмпери, няколко сим карти и после повдигат обвинение само за притежание. Абе, с извинение, ама в гъ3 ли сте правени, мааму стара?!
Не мога да ги разбера наште правоохранителни органи - намират такива количества, за които е ясно, че не са за лична употреба, намират доказателства, уличаващи в разпространение - електронни везни, джъмпери, няколко сим карти и после повдигат обвинение само за притежание. Абе, с извинение, ама в гъ3 ли сте правени, мааму стара?!
- chadel
- Потребител
chadel написа:
Повдигат обвинение само за притежание, защото явно разбират от наказателно право повече от теб.
- kolegat
- Потребител
chadel написа:Макар, че като се замисля.. 30 таблетки са си точно за разпространение. Не е 1-2-3 хапа да си си купил за партито на 4-ти км да речем. 10 гр. марихуана също е много за лична консумация. Щом да носиш 30 копчета и масе, значи продаваш. Вярно, че стойността на веществата не е голяма, но аз бих повдигнал обвинение за разпространение.
правоохранителните органи (ако изобщо имаш идея какво означава това) не повдигат обвинение....
- marek972
- Потребител
Xitap, ходи в Сингапур. Там наказанието е смърт за притежание на наркотици...сигурно и за дъвчене на дъвка на обществено място
- pati2
- Потребител
Ненавиждам тровещите хората дилъри, тарикати и хора, които буквално убиват младите с тия глупости. Не, че аз съм стар, напротив! Но все пак виждам какво става около мен с приятелите ми. Е затова съм за тия наказания! Но правната страна на нещата е съвсем друга от моралната и поне доживотен би било добре.
- Xitap
- Младши потребител
А аз пък не разбирам криворазбрания морал и двоен стандарт. Държавата позволява отглеждането на отровата-наркотик тютюн. Дори и дава субсидии, за да бъде произвеждана тази гнус-тютюн. Канцерогенния продукт тютюнът е позволен, дори и субсидиран, но канабисът забранен.
Или алкохолът-който си е също легален наркотик-можеш да си купиш от всеки магазин за хранителни стоки. Екстазито е забранено и лошо, а добре (или зле)дестилирания алкохол позволен.
Ми да забранят и легалните наркотици-тютюн и алкохол, щом ще се борим със зависимостите. А който се интересува-преди около 100 години в щатите са били съвсем близо до това до обявят канабисът за легален, а тютюнът за забранен продукт. въпрос на лобиране.
Или алкохолът-който си е също легален наркотик-можеш да си купиш от всеки магазин за хранителни стоки. Екстазито е забранено и лошо, а добре (или зле)дестилирания алкохол позволен.
Ми да забранят и легалните наркотици-тютюн и алкохол, щом ще се борим със зависимостите. А който се интересува-преди около 100 години в щатите са били съвсем близо до това до обявят канабисът за легален, а тютюнът за забранен продукт. въпрос на лобиране.
- 111888
- Потребител
Xitap написа:Ненавиждам тровещите хората дилъри, тарикати и хора, които буквално убиват младите с тия глупости. Не, че аз съм стар, напротив! Но все пак виждам какво става около мен с приятелите ми. Е затова съм за тия наказания! Но правната страна на нещата е съвсем друга от моралната и поне доживотен би било добре.
Престъпност не се лекува с наказание - ФАКТ!
Завишаването на наказанието води единствено до оскъпяване на запретения от закона продукт (пазарен принцип), което от своя страна води до много по-тежки общественоопасни последици (сухият режим в САЩ).
111888 написа:А аз пък не разбирам криворазбрания морал и двоен стандарт. Държавата позволява отглеждането на отровата-наркотик тютюн. Дори и дава субсидии, за да бъде произвеждана тази гнус-тютюн. Канцерогенния продукт тютюнът е позволен, дори и субсидиран, но канабисът забранен.
В Уругвай има интересно законодателно решение. Продажбата и придобиването на канабис е подробно регламентирано и незапретено от закона, но при закопуване на такова...нещо, лицето бива вписано в нарочен регистър, който е публичен
- pati2
- Потребител
drlevine написа:Какво е наказанието за притежание на 30 таблетки екзтази и 10гр. марихуана...?
За човек без криминални прояви?
НК - Чл. 354а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.
(3) Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:
1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|