начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Бях нападнат и прибит от митничари

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бях нападнат и прибит от митничари

Мнениеот lvov245 » 18 Авг 2014, 09:37

Здравейте, вчера стана с мен такава случка: бях на летище да посрещам познат карам аз кола по край летище и пред пишеходна патека стои митничар и аз спрях за да той премине през пешеходна патека след което тои ми показжа с жест аз да си карам напред (аз отжорих прозорец и го попитах защо тои стои на пешеходна патека и си тругнах след което чух как някои извиква еи бокук и аз отворих прозорец на кола и казвам кои букук и тригнах. Утивам на паркинг жзимам на барерата си картон за преминаване и тругвам към паркинга след което някои мъж тръгна да ми отваря моя врата аз се уплаших и потеглих. след което жече на паркинга на един завои доиде митничара и запо4на пак да отвара врата на кола и да бие с юмрук по прозореца аз жикам сега ште спра (да не спирам на завоя) и тои извади пистолет и ударил по прозорец на кола (вече не помна дали насочвал го на мен или не Просто преживях такъв стрес) аз спрях и тук доиде и друг митничар и започнаха да ме вадат от кола виковете и бои аз започнах да викам да ми покажат документите си и звънах на 112. След което те спряха и доиде трети митничах той се предстажи показа свои документи и поиска мои аз му дадох и тои ми каза че аз отказах два пъти да спря за проверката и за тва те така направиха(през тва цяло време на задната седалка седя дъщеричка ми на 1.5 год.) . След което ние утидохме в техна стаята доиде и началник на смяна тои изслуша мен и каза че трябва да види камери след което доиде и каза да напиша че нямам никакви претензии към тя и написаха ми некво предупреждение. Аз прибрахсе в къщи и видях синини и охлузбання на шията, рацете и гърдите. Трябва ли да си извада медицинско просто така ако няма да подавам жалба (да си имам) и след колко време мога да подам жалба
Незнам какво да права съпругата ми казва да не се занимавам с тва да не си направа проблеми защото съм чужденец а и друго нямам пари за адвокати за да вода дела.
И как мога аз да вида тие записи от камерите.
Извинявайте ако има правописни грешки :D
Много ще бъда благодарен за некакви предложения.
lvov245
Нов потребител

Re: Бях нападнат и прибит от митничари

Мнениеот eurolinker » 18 Авг 2014, 13:36

Независимо, че сте чужденец, във връзка със случилото се имате толкова и такива права, колкото и всеки български гражданин.
Сигурен ли сте, че униформените служители са били митничари (чиято униформа е тъмно-синя) или органи на служба "Гранична полиция" (тъмно-зелени униформи)? Защото първите не могат да проверяват документи за самоличност, докато вторите имат това правомощие.
Щом като има "синини и охлузбання на шията, рацете и гърдите", говорим за лека телесна повреда, при това извършена "от длъжностно лице....полицейски орган, при или по повод изпълнение на службата или функцията му". Ако нямате намерение да водите съдебен спор, няма смисъл и от медицинско.
Не се знае какво сте подписали и затова е трудно да преценя дали съпругата е дала добър съвет :lol:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот votpuska » 19 Авг 2014, 17:01

Прощавайте, украинец ли сте?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 19 Авг 2014, 23:20

Това в руски (украински) форум не би могло да се случи.
Просто вече нямаше да има питащ. Отдавна да са го отстреляли. (А не ми е ясно, каква робота има да вика през прозорците на колата по униформени служители и да им държи сметка какво правят или не правят, но това е друга тема. А дали е разбрал или не, или дали не е объркал конклудентните действия, също е друга тема).

eurolinker, имаш ли представа, бегла, колко пъти съм причинявал телесни повреди "от длъжностно лице....полицейски орган, при или по повод изпълнение на службата или функцията му", на разни ... хора?
И как пък така за толкова години, един път не ми се случи да нараня някого, който просто си кара кротичко колата, или просто защото нещо ми е извикал през отворения прозорец, или който просто ей така си върви по улицата?
Сещаш се, че да наскачат върху колата, на обществено място, при това да се опитат да счупят стъклото с оръжие (защото е единствения твърд предмет под ръка, практика е, но става и с белезниците), значи нещо изобщо не е така както го описва разказвачът на басни, м :wink:

П.П. По българските, руските, украинските, американските, и прочие ... стандарти (за арабските да не говорим!), питащият лъже - изобщо не е бил прИбит !!!!!!!!!!!!!!! :P
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 20 Авг 2014, 10:50

doc03 написа:Сещаш се, че да наскачат върху колата, на обществено място, при това да се опитат да счупят стъклото с оръжие (защото е единствения твърд предмет под ръка, практика е, но става и с белезниците), значи нещо изобщо не е така както го описва разказвачът на басни, м :wink:

П.П. По българските, руските, украинските, американските, и прочие ... стандарти (за арабските да не говорим!), питащият лъже - изобщо не е бил прИбит !!!!!!!!!!!!!!! :P

Вярно е, има бели петна в свободния разказ. Всякакви хипотези на действия от страна на питащия са мислими - както такива, които провокират на реакция, така и други. Но наистина, така описано, има несъразмерност, която не е в полза на питащия.

Лвов е в Украйна, засега.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот votpuska » 20 Авг 2014, 22:40

doc03 написа:Това в руски (украински) форум не би могло да се случи.
Просто вече нямаше да има питащ. Отдавна да са го отстреляли.

Е все още не се продават компютри с технология при спор противникът ти да може да те застреля през екрана.. До няколко години може и това да се очаква.
Това което се е случило е че лицето се е опитало да прегази униформен служител при евентуален умисъл/самонадеяност.

doc03 написа:По българските, руските, украинските, американските, и прочие ... стандарти (за арабските да не говорим!), питащият лъже - изобщо не е бил прИбит !!!!!!!!!!!!!!! :P

Е, има хора които и един шамар ще го обявят за побой. Преди всичко когато е нанесен на тях самите, разбира се..

Иначе с ник 'lviv' може да се подвизава всеки, и един виетнамец, примерно, знаеш ли на какви езици какво означава.. :D
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот eurolinker » 21 Авг 2014, 11:39

votpuska написа:Това което се е случило е че лицето се е опитало да прегази униформен служител при евентуален умисъл/самонадеяност.

Иначе с ник 'lviv' може да се подвизава всеки, и един виетнамец, примерно, знаеш ли на какви езици какво означава.. :D

Eeee, ти вече му оформи обвинението...Пак добре, че го квалифицира като опит. С повече желание може да предположиш и какъв е. Питащият нещо замълча...може и да е при доктор. :mrgreen:

Ще видиш, че е от Лвов.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 21 Авг 2014, 19:09

votpuska написа:
doc03 написа:Това в руски (украински) форум не би могло да се случи.
Просто вече нямаше да има питащ. Отдавна да са го отстреляли.

Е все още не се продават компютри с технология при спор противникът ти да може да те застреля през екрана.. До няколко години може и това да се очаква.

... имах предвид, че ако в Украйна беше направил същото, след това нямаше да може да се оплаква по форуми ... просто нямаше да има "след това". Ама явно бързо пиша ...
Различните хора разбират различно понятието "права" ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lvov245 » 26 Авг 2014, 15:09

[
votpuska написа:Иначе с ник 'lviv' може да се подвизава всеки, и един виетнамец, примерно, знаеш ли на какви езици какво означава.. :D

Ще видиш, че е от Лвов.[/quote]
колко сте умни всички написахте в търсачка lvov и мислите че разбрахте от каде сам :P
lvov245
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 26 Авг 2014, 15:19

Е, как така всички?!? Само аз се сетих да го направя и само аз направих това предположение...Значи само аз съм умен :mrgreen:
Ама ти няма да ни кажеш от къде си, нали така? То и кой ли пък го интересува :P
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 26 Авг 2014, 20:52

eurolinker написа:.... То и кой ли пък го интересува :P

Аааааааааа, мен ме интересува, но само с цел да се информирам (за собствено удоволствие :-) ), поданик на коя държава е решил че е по-по-най и че всичко му е позволено, но са му показали, че е никой, и е гризнал дръвцето!

П.П. Ако е руснак, украинец, скандинавец, американец или британец, наистина ще ми е удоволствие :)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 07 Сеп 2014, 19:12

С извинение на doc03, но бих опонирал едно негово изказване - Това, че е униформен даден индивид, не значи, че е безсмъртен, или има права по-големи от на останалите граждани. Май в конституцията пише, че никой няма право по никакъв повод да посяга на личната неприкосновенност - все пак питащия не ми се струва терорист ?!
Към питащия - не вникнах в смисъла на разказаното, но факт е, че никой няма право да те бие, или да уронва личния ти престиж по смисъла на конституцията на РБ. Освен ако не си извадил оръжие и не са били в състояние на неизбежна самоотбрана, което не ми се вярва - с дете на година и половина на задната седалка. Има си начини - искова молба слещу длъжностните лица, съд, присъди, втора, трета инстанция след това, Страсбург на финала.
Факт е, че полицията продължава да си позволява неща, които са изрично забранени по закон, наредби и така нататък.
Мога да цитирам, ако искате - наредба от 10.09.2013 Номер I3-1665/22.08.2013 чл.58
В действителност съм свидетел на безразборни спирания за "рутинна проверка" от страна на служители от 1-во РУ , при които аз съм бил дори пътник в автомобилите.
Съветвам всеки един шофьор да си монтира един, или повече видеорегистратори ( каквито са в 90 процента от автомобилите в Руската федерация ) и да имат всичко черно на бяло.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Наказателно право