начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какъв е реда при МН Домашен арест

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какъв е реда при МН Домашен арест

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 18:56

Не може да има такъв филм :D Това противоречи на всякакви принципи, да не говорим на закона :D
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот glubomirov » 20 Юли 2011, 19:10

chinchilla написа:Днес ,ново двайсет - кварталната ми каза ,че не ми било разрешено да каня хора вкъщи. Това истина ли е ?

:D :D :D
Това е творческа самодейност !

".... Домашен арест е мярка за неотклонение, при която на някого е забранено да напуска жилището, където изтърпява мярката. За временно напускане на жилището, в което се изпълнява домашният арест се изисква изрично предварително писмено разрешение от съответните органи, както и уважителна причина.
Домашният арест е олекотена алтернатива на задържане под стража.
През времето на задържането се правят проверки от полицията.
Проблемът, който често се среща, е че някой трябва да се грижи за задържания през периода на задържане. Изтърпяващият мярката има право и да работи но само надомно.... "

Май доста се поизчерпа темата, ама на човека му е скучно, та нека го разсейваме малко :P
glubomirov
Потребител

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 19:18

:lol:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Юли 2011, 21:35

Че ми е скучно ,скучно ми е , но поне докато се навъртам вкъщи , да науча нещо . Все пак ,без да съм юрист знам ,че законите могат да бъдат интерпретирани по един милион начина.А не искам да се издъня и да сгреша от незнание ,щото нали незнанието ,не е оправдание.,а и не искам да ходя в ареста ,затова че съм карал кола в момент,в който съм бил лишен без знанието ми :)
Та от незнание се напатих ...затова съм любознателен :):)
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот mar4o » 03 Авг 2011, 13:58

Здравейте колега ! Пишете си само с мен - лично изминах този път на МН ДА.
Сега по въпроса Ви- никой няма право да ограничава правата на третите лица - те не са с мярка ДА. Жилището Ви е неприкосновено - инспекторката не може да влиза вътре-само пред вратата. Канете си гости спокойно. Вие не сте в ареста. Моят въпрос е - колко пъти на ден идва да ви проверява дамата ?
mar4o
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 03 Авг 2011, 14:48

Ами идва един път дневно . До сега е пропуснала само една Събота и една Неделя .
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот chinchilla » 26 Окт 2011, 16:08

Продължение по темата. Днес бях в съда и ме осъдиха на месеца ефективно при СТРОГ режим , по съкратената процедура ?!?За какво ,ами отново дело по 343в без книжка. На споразумение ,прокурорът не се съгласи и искаше само и единствено ефективна присъда. Както и да е не се съгласих и минахме по съкратена процедура ,но може ли при член до две години да ми дадат 6 месеца ?? Освен това и строг режим ... Разбрех ,че не били вече длъжни по съкратената процедура да дават под минимума ,ами се приспадало една трета (58а НК) ,съдията упомена в четенето на присъдата въпросния член ,но не каза ,че би следвало да се приспадне една трета с думи ,нито цитира члена ... Въпросът ми е ,може ли да ми каже и покаже някой запознат ,какви са тези изменения в закона ,че пробация не се предвижда по този текст ? Благодаря предварително
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот teogeo » 26 Окт 2011, 19:58

chinchilla написа:Днес ,ново двайсет - кварталната ми каза ,че не ми било разрешено да каня хора вкъщи. Това истина ли е ?

Не е разрешено. Но пък те, наглеците му, сами идват неканени. Е, да ги върнете ли?

А Вие се научете да спазвате законите и ще можете да ходите където си искате и да каните когото си искате...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 11 Май 2012, 16:13

Най-после сагата уж свърши, но......
Обжалвахме присъдата на СРС .В началото на Февруари -тази година ,ходихме на градски и тамв залата ,съдийката каза, че са щели да се произнесат с решение. Днес разбрах, че такова е излязло на 17.04.12 - потвърдили са присъдата ,което всъщност ми е все едно, но въпросът ми е :
Какво става с МН Домашен арест ( аз до днес я спазвах - 11.05) Присъдата влязла в сила на 17.04 ,адвоката ми се обади и след умуване, ми съобщи, че няма да ми признаят Домашния арест след 17.04. А това, че присъдата може да влезе в изпълнение след половин година не ги интересувало. Имам ли основание да искам, домашния ми арест да се зачете от 17.04 до момента ,в който от съдебна полиция дойдат да ме вземат? Да спазвам ли мярката ,никой не ме е уведомил до момента,нито за влазло в сила решение, нито за присъдата - официално?
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот teogeo » 19 Май 2012, 16:55

chinchilla написа:Най-после сагата уж свърши, но......
Обжалвахме присъдата на СРС .В началото на Февруари -тази година ,ходихме на градски и тамв залата ,съдийката каза, че са щели да се произнесат с решение. Днес разбрах, че такова е излязло на 17.04.12 - потвърдили са присъдата ,което всъщност ми е все едно, но въпросът ми е :
Какво става с МН Домашен арест ( аз до днес я спазвах - 11.05) Присъдата влязла в сила на 17.04 ,адвоката ми се обади и след умуване, ми съобщи, че няма да ми признаят Домашния арест след 17.04. А това, че присъдата може да влезе в изпълнение след половин година не ги интересувало. Имам ли основание да искам, домашния ми арест да се зачете от 17.04 до момента ,в който от съдебна полиция дойдат да ме вземат? Да спазвам ли мярката ,никой не ме е уведомил до момента,нито за влазло в сила решение, нито за присъдата - официално?

НПК: Чл. 309. (1) След постановяване на присъдата съдът се произнася и по мярката за неотклонение.

Поискайте чрез адвоката си допълване на съдебното решение по горната разпоредба.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот perper1 » 10 Юни 2014, 23:03

teogeo написа:
chinchilla написа:Най-после сагата уж свърши, но......

НПК: Чл. 309. (1) След постановяване на присъдата съдът се произнася и по мярката за неотклонение.

Поискайте чрез адвоката си допълване на съдебното решение по горната разпоредба.

Е да, ама в чл. 309, ал.1 НПК пише при присъда, а не Решение ,каквото е на СГС. Ами ако делото бе стигнало до ВКС и той се произнесеше с решение, с което потвърждава присъдата от 6 м. затвор? В този случай ВКС щеше ли на осн. чл. 309 ал.1 НПК да се произнесе по МНО !!? Аз до момента такова нещо не съм виждал, а пък по много дела има МНО - като се почне от подписка и се стигне до ЗС. Единственото произнасяне на ВКС по МНО е след като постанови Решение за възобновяване на производство, но това не е налице в случая.
chinchilla , бихте ли написали как се развиха нещата. Приспаднаха ли Ви от наказанието ЛС дните от влизането на присъдата Ви в сила до привеждането й в изпълнение?
perper1
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 11 Юни 2014, 10:51

Не помня вече номер на дело, отдавна беше. Естествено, че приспаднаха домашния арест, доизлежах около 35 дни в централния.
В едномесечен срок от влизане на присъдата в сила ( мисля сключих спорамумение, или съкратено, не помня ) ме потърсиха една сутрин от ГДИН вкъщи, влязоха две старшинки у нас, направих им кафе, седнаха в дневната, не са давали зор, аз си събрах багажа, изкъпах се, оправих се и ме закараха в централния. Присъдата беше 6 мес ЛОС, аз след приспадането ( 10-тина месеца Дом арест ) доизлежах към 33-35 дни. Не помня точно колко.

ПО въпросното дело имам решение, или присъда вкъщи - не помня, кое от двете, защото имам решение по една присъда и присъда по друго дело ( все за без книжка ), утре, ако те интересува, ще ти постна какво пише там
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот perper1 » 11 Юни 2014, 22:38

Благодаря. Специално ме интересува дали са приспаднали Домашния арест за периода от 17.04. /датата на влизане в сила на присъдата/ до влизането Ви в затвора.
perper1
Младши потребител

Мнениеот chinchilla » 12 Юни 2014, 14:39

perper1 написа:Благодаря. Специално ме интересува дали са приспаднали Домашния арест за периода от 17.04. /датата на влизане в сила на присъдата/ до влизането Ви в затвора.

Не. Тогава съм бил без мярка за неотклонение
Аватар
chinchilla
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право