Здравейте,
получих покана от Столичния инспекторат да отида д ами съставят акт, като съм адресиран като собственик на автомобил.
Твърдят, че съм извършил административно нарушение, като цитират чл. 28, ал. 1 т.7 от Наредбата за организация на движението... която точка е "Забранено е паркирането на тротоар". Няма дата, на която е извършено нарушението.
Та ме канят в рамките на 5 работни дни да отида да ми съставят акт, и то в рамките или между 9 и 10 сутринта или 16 до 17 ч следобяд.
Тук има доста теми - някои са доста стари, в някои има повече емоционални изблици и писане с главни букви, отколкото смислена информация, та исках да питам - този акт, който искат да ми съставят законен ли е, има ли начин за избягването му и т.н. ?
Няма начин да съм сигурен, че аз съм управлявал автомобила по време на нарушението ( всички паркираме върху тротоари в един или друг момент ), най-малкото защото не знам кога е установено. Пише също така, че ако не отида, ще ми съставят акта неприсъствено по чл. 40 ал. 2 от ЗАН.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за съставяне на акт от Столичен инспекторат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|