начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Жалба с лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба с лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Мнениеот yovko_ » 21 Яну 2014, 19:57

Здравейте, аз съм пълнолетен и срещу мен е пусната жалба с медицинско за лека телесна повреда с ивическо кръвонасядане по хулигански подбуди. Призоваха ме като обвиняем и повдигнаха обвинение срещу мен, но не се признах за виновен. По случая има доста свидетели, които не са в моя полза. Един от свидетелите казва, че не съм удрял с , а другите(5-6) казват, че съм удрял с предмет, а други казват, че били пили и не видели. Може ли някой да ми каже какво ще ми се случи от тук на татък?
yovko_
Нов потребител

Re: Жалба с лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Мнениеот svettoslav » 21 Яну 2014, 22:35

yovko_ написа:Здравейте, аз съм пълнолетен и срещу мен е пусната жалба с медицинско за лека телесна повреда с ивическо кръвонасядане по хулигански подбуди. Призоваха ме като обвиняем и повдигнаха обвинение срещу мен, но не се признах за виновен. По случая има доста свидетели, които не са в моя полза. Един от свидетелите казва, че не съм удрял с , а другите(5-6) казват, че съм удрял с предмет, а други казват, че били пили и не видели. Може ли някой да ми каже какво ще ми се случи от тук на татък?

Няма как някой да предполага какво ще се случи от тук насетне.Компетентните органи ще си решават.Най-вероятно ще имате дело.
svettoslav
Активен потребител

Re: Жалба с лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Яну 2014, 10:22

yovko_ написа:Здравейте, аз съм пълнолетен и срещу мен е пусната жалба с медицинско за лека телесна повреда с ивическо кръвонасядане по хулигански подбуди. Призоваха ме като обвиняем и повдигнаха обвинение срещу мен, но не се признах за виновен. По случая има доста свидетели, които не са в моя полза. Един от свидетелите казва, че не съм удрял с , а другите(5-6) казват, че съм удрял с предмет, а други казват, че били пили и не видели. Може ли някой да ми каже какво ще ми се случи от тук на татък?

НК - Чл. 131. (1) За причиняване телесна повреда:
12. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) по хулигански, расистки или ксенофобски подбуди.
(Нов израз - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2;
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право