начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво да правя след като съм обвиняем ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да правя след като съм обвиняем ?

Мнениеот wickedgame » 06 Ное 2013, 21:19

Здравейте ! Май месец един познат ме помоли да го закарам заедно с още 2ма човека от едно село до близкия град. Книжката ми е отнета 2009-та година с лишение за 6 месеца и не ми е било необходимо да си я възвръщам, при което и избягвам да се качвам и да шофирам, но хората бяха пияни за разлика от мен и ако не бях ги закарал щяха да опитат сами с непредвидими последствия. Мисля че е ясно, че ме спряха, като от чувство на вина единият от тях пробва да ми ослужи с документите си, но и това не се получи. Излезнах отрицателна проба на дрегер, но положителна за трева на полеви тест, за която бях абсолютно сигурен, че не съм употребил и отидох на кръвен. С резултата от кръвния не съм запознат, но вчера ме призоваха в местното РПУ като обвиняем. Не са ми разяснени предварително обстоятелствата за да ги споделя, а за резултата от кръвния тест съм сигурен, че е отрицателен. Въпросната вечер лежах едни 24 часа и ме интересува при следователя утре може ли да се закучи и да ми бъде наложена мярка свързана с арест. В първоначалното обяснение съм писал, че в паниката съм дал документите на моя познат, но не съм сигурен, че тази версия трябва да е крайната. :roll:
wickedgame
Младши потребител

Re: Какво да правя след като съм обвиняем ?

Мнениеот sunshine_75 » 06 Ное 2013, 22:04

Тези неща, които пишете тук, както и тези, които ще напишем, няма да Ви помогнат особено. След като Ви викат като обвиняем, а сте сигурен, че не е заради дрога, най-вероятно е обвинението е свързано с управлението на МПС в срок на лишаване (зависи кога Ви е била взета книжката, за какъв срок, на какво основание...) или за служенето с чужди документи, в опит да заблудите орган на власт. Така или иначе, само ще рисуваме хипотези, без да можем да направим нещо смислено и съществено. Затова, прагматичният и полезен съвет е да отидете първо при адвокат, а после и с него - там, където Ви викат.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот wickedgame » 06 Ное 2013, 22:30

Отнемането е било от февруари 2009-та за срок от 6 месеца, но не съм си търсил книжката, въпреки, че е минала и абсолютната давност на глобата. Доколкото знам е за служенето с чужди документи и за това, че те въобще са пренебрегнали факта, че принципно аз имам СУМПС. Нямам време за адвокат, тъй като моят е извън България и не мога да се свържа с него даже и на телефона му до утре сутринта, когато ме викат , затова обрисуването на една - две хипотези и съвет за това, какво имам правото да изискам и какви права имам биха ми били много полезни.
wickedgame
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 06 Ное 2013, 22:36

Поискайте срок утре, потърсете друг адвокат, поискайте служебен дори, но не си играйте с живота си.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот doc03 » 06 Ное 2013, 22:50

wickedgame написа: но положителна за трева на полеви тест, за която бях абсолютно сигурен, че не съм употребил и отидох на кръвен.

Мога да помогна само с инфо:
Дори и да не си пушил, ако около теб са пушили, то ти си бил "пасивен" потребител и това е позитивирало теста.
sunshine_75 написа:....

Това е - по-добре със служебен защитник, отколкото с никакъв. Поискай си такъв и нищо не подписвай без адвокат.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот wickedgame » 06 Ное 2013, 22:54

Следователят по случая може ли директно да ми назначи мярка и да ме прибере и как да се обоснова утре, тъй като в понеделник ще си имам моя си адвокат, на който имам вяра ?
wickedgame
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Ное 2013, 23:09

Без да съм в материята на тясната специалност, в момента едва ли сте арестуван.

Покажете съпричастност относно неправилното шофиране, един вид, малко виновно.
Едва ли ще проработи при реалните ситуации, просто изразете съжаление за случилото се.

Конкретна рецепта може да е отлагането на действия спрямо Вас, като предявяване или нещо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот wickedgame » 07 Ное 2013, 14:36

Както и предположих наркотиците са отпаднали поради чистата ми кръвна проба, т.е. аз не съм друсан злодей. Останал е чл. 318 само, за което ми предлагат да не се бъркам за адвокати, ами да ми наложат само парична глоба в размер 100-300 лв. поради чистото ми съдебно минало. Това добре ли е според вас и да приема ли извънсъдебно споразумението ? Иначе ми дадоха отсрочка до понеделника.
wickedgame
Младши потребител

Мнениеот advkrkr » 07 Ное 2013, 15:19

wickedgame написа:Както и предположих наркотиците са отпаднали поради чистата ми кръвна проба, т.е. аз не съм друсан злодей. Останал е чл. 318 само, за което ми предлагат да не се бъркам за адвокати, ами да ми наложат само парична глоба в размер 100-300 лв. поради чистото ми съдебно минало. Това добре ли е според вас и да приема ли извънсъдебно споразумението ? Иначе ми дадоха отсрочка до понеделника.

Според вас разследващият полицай или адвокатът ви ще ви посъветват най-правилно? Защото на първия му плаща държавата, за да разследва престъпления от общ характер, а на втория плащате вие, за да следи вашите права и законни интереси. Вие хем имате доверие на вашия си адвокат и не искате да наемате друг, хем пък сте склонен да приемете за меродавно мнението на всеки, скрил се тук под никнейм. Не е ли по-добре да изчакате до понеделник завръщането на вашия адвокат?
advkrkr
Нов потребител

Назад към Наказателно право