начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Тъжба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тъжба

Мнениеот boston » 27 Сеп 2013, 14:58

borovinka написа:Успех и още веднъж - намерете си свидетели.

Ей, като ги заговорите тия!
И откъде да "си намери свидетели"?
По дърветата ли?
От магазина за свидетели ли?
Или да почне да ходи с табели из града, на които да пише, че търси свидетели на случката? Много реалистично!

Ти въобще прочете ли написаното от него? Ако си ... за какво въобще говориш? В прав текст пише, че не е имало негови познати там. Очевидно е, че няма как сам да ги намери тия хора, които са били наоколо. Щото са му непознати. Щото няма свръхестествени способности.
Именно затова му трябва полицията! Щото имат повече ресурси, права.

"Намерете си свидетели." Аман като почнете да ги плещите едни... !
boston
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 27 Сеп 2013, 17:00

Свидетели не значи "очевидци", драги ми възмутен Бостън. Свидетел може да е и брат му, който е отишъл с него до болницата, за да му превържат пукнатата от кютеците глава. Свидетел може да е и охраната в чалготеката, който има задължения да следи за реда и при проблем нашия човек е трябвало да потърси първо него - зависи за какво ще свидетелства обаче, може вярно "ситуацията" да се превърне в "бой", както беше в онзи виц.
Ако не си намери свидетели, има сериозен риск да не успее да докаже никакъв побой над собствената си телесна цялост, ами напротив - да се окаже, че е провокатор на сбиване и да минем в едни други хипотези.

Останете си със здраве и вие и не се обаждайте,моля, като нямате какво да кажете. :twisted:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот khan_krum » 14 Окт 2013, 18:23

boston написа:
borovinka написа:Успех и още веднъж - намерете си свидетели.

Ей, като ги заговорите тия!
И откъде да "си намери свидетели"?
По дърветата ли?
От магазина за свидетели ли?
Или да почне да ходи с табели из града, на които да пише, че търси свидетели на случката? Много реалистично!

Ти въобще прочете ли написаното от него? Ако си ... за какво въобще говориш? В прав текст пише, че не е имало негови познати там. Очевидно е, че няма как сам да ги намери тия хора, които са били наоколо. Щото са му непознати. Щото няма свръхестествени способности.
Именно затова му трябва полицията! Щото имат повече ресурси, права.

"Намерете си свидетели." Аман като почнете да ги плещите едни... !

Напълно подкрепям мнението на Boston!Казах,че в тоалетната бях сам,няма как да закупя свидетели от магазина!Нито пък да търся съдействие от охраната на заведението,най-много да се изсмеят на случилото се!Свидетели са единствено мои стоящи на бара приятели.А сега по темата: от полицията казват,че на записите не се виждало нищо и че щели да изпращат преписката на прокуратурата.Не им вярвам и искам да видя записите сам,но когато пожелах ми бе отговорено,че "нямало как"?!? Какво ще ме посъветвате да направя?
khan_krum
Младши потребител

Мнениеот khan_krum » 21 Окт 2013, 14:35

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.Как да защитя правата си от тази гавра?
khan_krum
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 21 Окт 2013, 15:10

Не мога да те разбера честно. Нали е образувано ДП? Ти знаеш ли кой те е ударил? Не - и не можеш да го посочиш поне не и в момента. Значи към момента и разследващите не знаят кой те е ударил. Разследващите казват, че не се вижда нищо на камерите, а ти явно не им вярваш? Депозирай молба с която искаш да ти представят записа (за да има нещо написано някъде белким ти откажат и да имаш и отговор черно на бяло защо ти отказват а не само - "ми те така казаха, аз пък така им казах" - то е същото като с обясненията - аз и казах колко е хубава и ей тъй от нищото изскочи един и ми заби тупаник без нищо друго да съм направил/казал). От тогава на сам мина толкова време, че охраната гарантирам, че нищо няма да си спомня щото там сбиване и караници вероятно през вечер стават (където и да е пивницата в която си се забавлявал). Наистина ли ти се занимава за 1 тупаник да се разправяш чак толкова. Аз бих имал и по-важна и приятна работа. Целия тоя труд на твое място бих си го спестил и вероятно бих му отвърнал още тогава (една бърза реторсия и приключваме и най-много да ви беше изхвърлила охраната) :) Според мен нараненото ти достойнство говори повече - не толкова чувството ти за справедливост.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот khan_krum » 22 Ное 2013, 04:14

bludniq_sin написа:Не мога да те разбера честно. Нали е образувано ДП? Ти знаеш ли кой те е ударил? Не - и не можеш да го посочиш поне не и в момента. Значи към момента и разследващите не знаят кой те е ударил. Разследващите казват, че не се вижда нищо на камерите, а ти явно не им вярваш? Депозирай молба с която искаш да ти представят записа (за да има нещо написано някъде белким ти откажат и да имаш и отговор черно на бяло защо ти отказват а не само - "ми те така казаха, аз пък така им казах" - то е същото като с обясненията - аз и казах колко е хубава и ей тъй от нищото изскочи един и ми заби тупаник без нищо друго да съм направил/казал). От тогава на сам мина толкова време, че охраната гарантирам, че нищо няма да си спомня щото там сбиване и караници вероятно през вечер стават (където и да е пивницата в която си се забавлявал). Наистина ли ти се занимава за 1 тупаник да се разправяш чак толкова. Аз бих имал и по-важна и приятна работа. Целия тоя труд на твое място бих си го спестил и вероятно бих му отвърнал още тогава (една бърза реторсия и приключваме и най-много да ви беше изхвърлила охраната) :) Според мен нараненото ти достойнство говори повече - не толкова чувството ти за справедливост.

Няма да губя време,за да отговарям на една част от изказването,затова по същество-единият от дознателите ми каза,че не можело да ми предоствят записа,това твърдение е несериозно,направо в прокуратурата ли да подам молбата?
khan_krum
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право