На никого не са необходими материалите на хартиен носител.
В прокуратурата наблюдаваните материали по прекратени преписки се пазят, тоест първия и последния лист (това е жаргон)
, но в районното - не. Самата преписка е изпратена на МКБППМН в съответната ти община по местоживеене, на председателя на комисията за налагане на мярка. За т.нар. "извършител" тази мярка може да е била еднократна беседа със служител - обществен възпитател. Понякога, още с първото посещение възпитателят решава, че няма смисъл от повече такива - и в двете крайности разбира се и докладва. Това е.
Така че материали на хартия - не са нужни.
За основание да искаш заличаване на данни - нямаш такова. Поне аз не открих, а съм заядливец, разнищвам до дупка и обикновено, ако има нещо, (някой
), някъде - намирам го, ако ще земята да изровя
Някой мноооого печен адвокат може да го издейства, (не знам как) но, както бе упоменато, то ще е за "гражданския оборот". Никой няма да знае какво е имало и какво е било. Освен служителите, които те проучват за назначаване на работа. Там, във въпросните фондове с база данни заличаване няма. Защо, как, какво, къде, по какви причини - не ти е необходимо да знаеш. (Последните думи не са заяждане, а ги ползвам по смисъла на чл.3 от ЗЗКИ)
П.П. Складовете са стаи, шкафове, бюра, рафтчета, чекмеджета, кашони, и каквото се сетиш, в каквито помещения се сетиш .... не е за приказване. Климатизация ....
... обичам шегите, ама тази е на моя г.....
При нас на човеците не се осигурява климатизация, а ти за бумаги ми говориш ... Да, по телевизията, в американските крими-сериали дават едни архиви ... шапката да ти падне ... ама ... онова е на хиляди километри, а в БГ-то сме на светлинни години от там ...
А относно сканирането ... на мен ми подариха скенер, та си сканирам някои неща. Официално, такава техника в МВР няма раздадена на служетели. Общо взето компютърната техника, печатарките
и ксероксите (скенерите), са лични - купуваме си ги и ги ползваме за държавната работа. Това е цяла философия в ш**аното министерство, и ако някой нещо му се счупи и не може да работи, дори го наказват (ама това е друга тема). Поне в управленията е така ... В министерството и в някои главни дирекции има доста служебна техника, ама там бачкат хората, не се шегуват
Хайде, разбра нещата, които ти трябват. От тук нататък ти е време за адвокат.