начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СРС

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СРС

Мнениеот iliia » 13 Юни 2013, 13:58

Здравейте
Искам да попитам нещо относно СРС, или какъвто и да е начин на запис,после ползвайки го за доказателство в съда. Имам пред вид телефонен запис,ако това има значение де.
Какви изобщо са стъпките за такова искане,какво трябва да има на лице за да се иска и разреши такова и не на последно място,като времетраене колко е най малко нужно за да се разреши .
iliia
Нов потребител

Re: СРС

Мнениеот votpuska » 13 Юни 2013, 14:28

Закон за специалните разузнавателни средства. Сега обаче го променят така че имай това предвид в зависимост за какъв период в бъдещето ще ти трябва. И определено ще трябва да се мине през полицията, не става просто съдът да ти даде разрешение и да запишеш разговора - демек обърни се към тях и те ще си придвижат нещата по канален ред. ;)
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот iliia » 13 Юни 2013, 18:40

Не става въпрос за сега а за средата на миналата година,но делото ще е тази година.
iliia
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 14 Юни 2013, 09:38

:shock: Опиши накратко случая - за какво дело става дума - срещу теб ли е това дело, приложени ли са СРС, или записи изготвени от частно лице. :idea:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 10:25

Значи
Да,делото е срещу мен и в документите по делото който са внесени в районен съд пише за използване на СРС и не знам какво за използване и събиране на доказателствен материал.
Но никъде на хартиен носител няма нищо споменато за запис,дали от СРС или от друго,говоря за гласов запис.
Изискани са записи от камери,както и справки от мобилни оператори. От който изискани записи и справки никъде не пише нещо такова.Не знам те ли се водят за СРС в случея. Ако има такива,могат ли да ги представят по време на делото и ако да,защо до сега не са го направили. А в свидетелските показания се споменава само за чути приказки на високоговорител.
iliia
Нов потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 10:29

Делото се води Н.О.Х.Д.
Питам защото се съмнявам за постановка от ответната страна.Не само заради разминаващите им показания,но и от лично разследване така да се каже .
iliia
Нов потребител

Мнениеот n6391 » 14 Юни 2013, 10:51

Вие нямате ли адвокат? Не казвате нито за какво, нито в какво сте обвинен, на какъв етап е това дело, а искате да ви се помогне :roll: .
n6391
Потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 11:03

Имах и сега ще си хващам нов адвокат.Поради простата причина че до онзи ден докато не си копирах документите в съда и после прочел не знаех нищо. За това и искам да се подготвя,понеже от адвокати стигнах до тук.Обвинен съм в кражба с цел изнудване.Която кражба и изнудване не са доказани,поне според мен в това което прочетох. Бях задържан за 24 часа и показанията преди и веднага след задържането ми са ужас. И това го разбрах чак сега,като си прочетох документите.Аз съм инвалид,с две тежки болести-Множествена склероза и Епилепсия.Взимам и социална пенсия по инвалидност.Но това на полицайте не им направи впечатление и пак ме задържаха ,че вечерта като ми носеха лекарствата който трябва да приемам не ми ги дадоха. И така на сутринта спешна помощ ме откара в болница.
А за тормоза психически и физически по време на разпитите мисля няма нужда да ви казвам.
Не знам дали греша,но с тези ми заболявания мисля нямат право да ме задържат.Заболявания който съм им напписал не знам как в документите когато са ме разпитвали преди да ме вкарат в килията.
iliia
Нов потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 11:05

Извинете,колкото до етапа, този месец ще ми е първа инстанция или ще се дава ход на делото ,не знам какъв е точният термин.
iliia
Нов потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 17:27

Интересно защо,но сутринта секунди преди да изляза,видях че имаше нов коментар а сега не го виждам.
Колкото до него,ако добре си го спомням,да кажа само че не симулирам болести а си ги имам от 15 години.
А колкото до адвокатите,днес още двама ми отказаха.
Само при споменаването че искам да съдя полицията и всичко живо бяга :) и това ми били адвокати.
Предполагам сега разбирате защо си водя собствено разследване.
Но едно не мога да разбера,защо сме тук,тук в този форум ако не за помощ. Или е създаден за наши и ваши който не желаят да помагат и тренират наученото.Или може би проследяване на оплакващите се и улесняване на господата от МВР. Съжалявам приказките ми относно форума,но така излиза.
Лек ден желая на всички и успехи в живота.
iliia
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 14 Юни 2013, 18:07

,
Последна промяна doc03 на 14 Юни 2013, 22:51, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот iliia » 14 Юни 2013, 18:34

:) ядосан си нещо,да не би да си от джентълмените от някое РПУ съдейки по изразът ти към мен- ( калъф). Всеки в държавата по един или друг начин им знае работата. Гледам запознал си се с едната ми болест,но виждам че не много.Първо научи колко вида епилепсия има и как се изразява преди и след .
Не знам къде споменах че за лекарствата не е било показана документация и то не една :)
За едно си прав и сме на едно мнение.Болестите на един човек не оправдават постъпките му ,макар че има някоя друга ,но те са друга тема. Но не помня да съм казвал че съм виновен и търся начин да изплувам.
Можех да направя това ако бях дал парите който искаха джентълмените :)
Говоря за неправомерно задържане и тормоз от страна на полицията, много преди да ме закарат в болницата.
Но защо ли се обяснявам,нищо не се променя.Но благодаря ти за писанието ,доказа това което мислех за форумчето :) А колко ще седя пред компа си е мой личен избор, избор при който аз си бера гайлето.
Избор с който не преча на никой,не карам живота му да се обърне на опаки,както правят джентълмените.
Та както казах -лек ден желая на всички ,най вече на джентълмените :)
iliia
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 14 Юни 2013, 21:51

,
Последна промяна doc03 на 14 Юни 2013, 22:50, променена общо 1 път

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2013, 22:25

Изображение :!:

iliia написа:....Не знам дали греша,но с тези ми заболявания мисля нямат право да ме задържат......

Ще се разочаровате, ама нещо, някъде, бъркате- защо да нямат право?
Не говорим за разпита ( и там е относително), а за задържането.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Юни 2013, 23:40

Поли, въпросът е друг ... но не и защита на мародерското в Док.
Както и да е, инерцията е голяма сила :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юни 2013, 00:26

Я да видим какво казва чичко Гугъл ?

мародер
1. Лице, което ограбва убити или извършва обири по време на бедствия.
2. Прен. Този, който печели твърде много, като ограбва другите.
Синоними:
разбойник, грабител, обирач, крадец, бандит, гангстер, корсар, злодей
спекулант, кръвопиец

Мародер ли ме нарече ? :D

Чудя се, защо когато полицията си свърши работата, все един определен кръг .... юзъри, са недоволни ? Ама то инерцията, а и спомените, ... са голяма сила, нали ?

Григоров, няма никаква, ама никаква разлика между теб и този, Илия :) Толкова сте еднаквички ...

Апропо ... за да се докара въпросното дело до съд си е било ювелирна работа :P

П.П. Как би нарекъл някого, който ти е свил айфончето и след това иска да те ръси, за да не покаже на жена ти голите ви снимчици с гадженцето, или за да не видят бял свят някои изпратени ти по служба неща ? Би ли дал определение, Григоров ? (Ама да не е мародер, щото ... изтъркано, вече - не може и куки и айдуци да сме мародери, много ще стане наситено :D )

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 15 Юни 2013, 07:51

Така прозвуча в написаното, Док.
Не се връзвай излишно, ама тръгна да налиташ на сготвен, с две диагнози.
И после си изтри постовете.
Не мисля, че ти е работа да влагаш професионални емоции и жаргон тук.
Беше си съвсем по първото определение, и то в отсъствие на елементарна хигиена.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот winnetou » 20 Юни 2013, 11:38

По случая със СРС по делото. Би трябвало да Ви е повдигнато обвинение от Разследващ полицай или Следовател (зависи). След повдигане на обвинението трябва да се запознаете с материалите по делото (според НПК), като там трябва да е описано дали има приложени СРС по делото. Ако има приложени СРС, материали по делото стават с гриф за класифицирана информация, които се разглеждат по особен начин в съдебно заседание. А това дали има приложени СРС-та по Вашето дело или дали само е имало искания за СРС и не са одобрени и Вие не го знаете това е проблем на Вас и най-вече на Вашия защитник. Ако има приложени СРС-та по делото, следва те да са били одобрени с което автоматично стават "Годни веществени доказателствени средства". Успех и нека справедливостта да възтържествува.
winnetou
Нов потребител

Назад към Наказателно право