- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нарушаване на обществения ред - въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нарушаване на обществения ред - въпрос
Извинявам се за глупавия въпрос предварително но ви моля за помощ!!!Преди няколко дена наруших обществения ред и не знам в какъв размер ми е глобата.Въпроса ми е как мога да разбера в какъв размер ми е глобата.И не трябваше ли органите на реда да ми съставят акт и да ми го връчат? И ако е възможно да ми кажете каква е процедурата при съставянето на такива актове! Благодаря ви предварително !!!
- kappa91
- Нов потребител
Re: нарушаване на обштествения ред!!! ВЪПРОС ?
Понятието "нарушаване на обществения ред" е доста абстрактно и включва широк спектър поведенчески прояви, които водят до съответна на тях отговорност. Във въпроса Ви няма никаква конкретика, за да може да получите отговор тук и адекватна помощ.
- n6391
- Потребител
n6391 написа:Понятието "нарушаване на обществения ред" е доста абстрактно и включва широк спектър поведенчески прояви, които водят до съответна на тях отговорност. Във въпроса Ви няма никаква конкретика, за да може да получите отговор тук и адекватна помощ.
Добре за да бъда по конкретен ще разкажа ситуацията :Преди няколко дена аз и един мой приятел към 6:00 сутринта прибирайки се от дискотека решаваме да седнем , да изпием една бира на едно денонощтно магазинче при което моя познат се разпява нещо,и хвърля един два стола на магазина.
И не след дълго пристига полицията и ни казаха че ще ни бъде съставен акт за нарушаване на обществения ред,отидохме до патрулката и полицая започна да пише.И това беше всичко!!!
Ще ви бъда благодарен,ако ми кажете трябваше ли при тази ситуация да получа акт на момента, или трябва да получа по пощата наказателно постановление.Благодаря предварително!!!
Последна промяна kappa91 на 23 Май 2013, 16:20, променена общо 2 пъти
- kappa91
- Нов потребител
Ще получите наказателно постановление. Акта вече сте го подписали. Ако имате някакви възражения може да обжалвате, но .... зависи какво и как пише в постановлението. Всяка община има наредба за опазване на обществения ред - в нея са описани кой може да Ви състави акт и НП, в какъв размер ще е глобата и пред кого може да обжалвате. Най-добре да не изпадате в подобни ситуации, защото не мога да приема за нормално да рушиш нечия собственост и да смущаваш почивката на хората, независимо по кави причини. а такива "изпълнения4 не стават след 1 бира. А в случая може и собствениците на магазинчето да тръгнат да си търсят правата, ако има някакви вреди . Едното не е пречка за другото. Дано да сте си научили "урока" !
- n6391
- Потребител
n6391 написа:Ще получите наказателно постановление. Акта вече сте го подписали. Ако имате някакви възражения може да обжалвате, но .... зависи какво и как пише в постановлението. Всяка община има наредба за опазване на обществения ред - в нея са описани кой може да Ви състави акт и НП, в какъв размер ще е глобата и пред кого може да обжалвате. Най-добре да не изпадате в подобни ситуации, защото не мога да приема за нормално да рушиш нечия собственост и да смущаваш почивката на хората, независимо по кави причини. а такива "изпълнения4 не стават след 1 бира. А в случая може и собствениците на магазинчето да тръгнат да си търсят правата, ако има някакви вреди . Едното не е пречка за другото. Дано да сте си научили "урока" !
ДА НАУЧИХ СИ УРОКА !!! Но въпроса ми е това наказателно постановление в какъв срок трябва да си го получа,и да чакам да ми го пратят по пощата ли ?
- kappa91
- Нов потребител
А вие двамата какво направихте докато полицая ви пишеше акта, избягахте ли
- kulova
- Потребител
kulova написа:А вие двамата какво направихте докато полицая ви пишеше акта, избягахте ли
не бяхме до патрулката
- kappa91
- Нов потребител
Е акт имате ли или нямате? Първо ще ви пратят акта до РПУ-то където живеет и после НП.
- kulova
- Потребител
kulova написа:Е акт имате ли или нямате? Първо ще ви пратят акта до РПУ-то където живеет и после НП.
Нямаме акт.Значи сега да си чакам първо акта и после наказателното постановление? А и ако ми кажете в какъв срок да го чакам горе-долу ,ще ви бъда много благодарен ?
- kappa91
- Нов потребител
kappa91 написа:kulova написа:Е акт имате ли или нямате? Първо ще ви пратят акта до РПУ-то където живеет и после НП.
Нямаме акт.Значи сега да си чакам първо акта и после наказателното постановление? А и ако ми кажете в какъв срок да го чакам горе-долу ,ще ви бъда много благодарен ?
Кварталния ви ще го донесе на адрес и ще ви го връчи срещу подпис. Срок няма фиксиран - зависи в РПУ-то колко са натоварени, варира между 3-4 дни и 1-2 седмици. След това си четете внимателно акта, в него си пише какъв е срокът за обжалването му.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря ви !!!
- kappa91
- Нов потребител
дано да отнесете една много тлъста глоба.
За съжаление, българите не разбират от думи, но като им се бръкне в джоба, стават по-разумни.
За съжаление, българите не разбират от думи, но като им се бръкне в джоба, стават по-разумни.
- dimslav
- Младши потребител
dimslav написа:дано да отнесете една много тлъста глоба.
Напълно разбирам грешката си.! И дори не смятам да обжалвам !И съм готов да поема цялта тежест на наказанието !
- kappa91
- Нов потребител
това не е грешка, а престъпление. В една нормална държава щяхте да влезете в затвора за един месец. Това би било добър урок за вас.
Но в България отрепките тържествуват, докато нормални хора се лишават от сън и нормален живот.
Но в България отрепките тържествуват, докато нормални хора се лишават от сън и нормален живот.
- dimslav
- Младши потребител
Dimslav, не смятам, че последните ви два коментара са за този форум.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
това е вашето мнение. Колкото са хората, толкова са мненията.
- dimslav
- Младши потребител
Всички хора могат да сгрешат.Особено младите. Ако питащият си е извадил конкретната поука не бива да го заклеймяваме и съдим толкова остро. Пожелавам му да не изпада повече в ситуация на нарушител на обществения ред!
- n6391
- Потребител
Младите? Доколкото виждам, човекът е на повече от 20 години и всъщност не съм много по-голям от него.
Мисля, че на 22 години един нормално възпитан човек знае, какво може да се прави, а какво не.
Живял съм в чужбина и трябва да ви кажа, че толкова инфантилни хора като в България няма никъде и за подобна постъпка там наказанието е доста осезаемо.
А в България оправданието винаги е: ''ами млад човек, какво да се прави''.
Може в това е причината, че живеем в кочина?
Мисля, че на 22 години един нормално възпитан човек знае, какво може да се прави, а какво не.
Живял съм в чужбина и трябва да ви кажа, че толкова инфантилни хора като в България няма никъде и за подобна постъпка там наказанието е доста осезаемо.
А в България оправданието винаги е: ''ами млад човек, какво да се прави''.
Може в това е причината, че живеем в кочина?
- dimslav
- Младши потребител
Хайде да се придържаме към добрия тон и да не слагаме всичко в любимия на мнозина куп "в чужбина колко е хубаво, а тук колко е гадно". За ваша информация, също съм живяла в чужбина и мога да ви кажа, че гамени има навсякъде, не са само български патент. Не е важно чужбина или тук, важно е какво е самосъзнанието на хората.
Допусналият нарушението ще си плати за грешката и ако е човек на място ще се осъзнае, за да не допуска подобни неща за в бъдеще. Всичко останало е парвенющина и заяждане, на което нито е мястото тук, нито е редно да се прави.
Допусналият нарушението ще си плати за грешката и ако е човек на място ще се осъзнае, за да не допуска подобни неща за в бъдеще. Всичко останало е парвенющина и заяждане, на което нито е мястото тук, нито е редно да се прави.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
dimslav написа:Живял съм в чужбина и трябва да ви кажа, че толкова инфантилни хора като в България няма никъде и за подобна постъпка там наказанието е доста осезаемо.
Е и аз съм бил тук и там и да Ви кажа според мен разлика няма. Примери - октоберфест мюнхен - гаменщините и простотията на млади хора (а баварците там мислят за себе си като за 1 ниво над останалите германци. Да не говорим как възприемат чужденците особено източноевропейците) каквато съм въждал там не съм я виждал дори на футболни мачове от сръбското или българското първенство. Другия пример - Неапол италия - хора уринират по фасадите на сгради все едно е най-нормалното нещо и то посред бял ден. И доста от онези млади хора правят най-големите зулуми по българското черноморие на които се дивят дори и нашите "хулигани". Героят в този случай ясно демонстрира, че си е взел поука и подозирам, че следващия път като реши да изпие една бира след дискотека ще го направи така че да си няма проблеми със закона, а това е най-важно. Все пак за да се постигне целта на наказанието се предполага, че интервенцията в правната сфера на провинилия се ще отговаря на обществената опасност на неговото деяние. Всичко друго е прекалено.
И за да не съм голословен давам пример с австрия: "Wer durch besonders rücksichtsloses Verhalten die öffentliche Ordnung ungerechtfertigt stört, begeht eine Verwaltungsübertretung und ist mit Geldstrafe bis zu 350 Euro zu bestrafen. Anstelle einer Geldstrafe kann bei Vorliegen erschwerender Umstände eine Freiheitsstrafe bis zu einer Woche, im Wiederholungsfall bis zu zwei Wochen verhängt werden." На кратко - наказание до 350 евра. Ако има отегчаващи обстоятелства до 7 дни лишаване от свобода. При повторно извършване до 2 седмици. Тия до 350 евро (може и 50) надали ще се сторят много на един 22 годишен с 1350 евро заплата докато столична община предвижда административно наказание глоба, в размер от 200 лв. до 1000 лв. Е как ти Ви се вижда разликата - какво са за един бъларин от 200 до 1000 лева със една заплата от 600-700 лв и какво са до 350 евра за австриеца с 1350 евро заплата.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|