начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нелегална пратка, адресирана до апартамента ми

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нелегална пратка, адресирана до апартамента ми

Мнениеот kris_kostov » 13 Апр 2013, 22:00

"Избраха" ме защото живея там, да.

Отделно в цитирания от теб текст съм допуснал грешка: Имах предвид, че писмото е не е имало име на получател (адресат) по същия начин по който и писмото, за което ти говориш няма. За подател не знам. Не знам също дали е задължително да има но ако е, изпращачите могат лесно да заобиколят това правило като напишат чуждо име и адрес (може би сега някой в Холандия получава призовка и бере същите ядове като мен :D ). Толкова по темата.

Относно кой е разследващия орган: мисля че наистина е митницата.

Относно бизнесът ми: вземете примера - мой клиент "А" ме контактва по е-mail, аз върша работа за него и той ми плаща по moneybookers, примерно. Част от работата възлагам на трето лице "Б", на което плащам по същия начин. Ако ме хванат разпечатката и ме попитат: "Кой е тоя "А" и защо ти плаща?" или "За какво си превел тия пари на "Б"?" какво мога да им кажа, което да разсее съмненията им?
kris_kostov
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Апр 2013, 22:40

kris_kostov написа:Относно бизнесът ми: вземете примера - мой клиент "А" ме контактва по е-mail, аз върша работа за него и той ми плаща по moneybookers, примерно. Част от работата възлагам на трето лице "Б", на което плащам по същия начин. Ако ме хванат разпечатката и ме попитат: "Кой е тоя "А" и защо ти плаща?" или "За какво си превел тия пари на "Б"?" какво мога да им кажа, което да разсее съмненията им?

Не Ви разследвам бизнеса, бЕшало ми е времето, когато съм правила такива неща :lol:, но, ако наистина развивате такъв бизнес и задавате такива въпроси /което означава, че сам за себе си нямате отговор на тях/, добронаремен съвет - наемете си счетоводител, защото може да берете ядове.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 16 Апр 2013, 09:56

НПК - Чл. 194. (1) Разследването се провежда от следователи по дела:
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) за престъпления от общ характер по чл. 95 - 110, чл. 357 - 360 и чл. 407 - 419а от Наказателния кодекс;
2. (доп. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) за престъпления, извършени от лица с имунитет, членове на Министерския съвет, съдии, прокурори и следователи или от държавни служители в Министерството на вътрешните работи или в Държавна агенция "Национална сигурност", както и от служители на Агенция "Митници" в качеството им на разследващи органи;
3. за престъпления, извършени в чужбина;
4. (нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) с фактическа и правна сложност, възложени им от административния ръководител на съответната окръжна прокуратура.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Извън случаите по ал. 1 разследването се извършва от разследващи полицаи, а за престъпления по чл. 234, 242, 242а и 251 от Наказателния кодекс - и от разследващи митнически инспектори, освен когато в извършване на престъплението е участвал служител от Агенция "Митници".
(3) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Полицейските органи в Министерството на вътрешните работи могат да извършват действията по чл. 212, ал. 2, както и действия по разследването, възложени им от прокурор, следовател или от разследващ полицай.
(4) (Нова - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Митническите органи могат да извършват действията по чл. 212, ал. 2 в случаите на престъпления по чл. 234, 242, 242а и 251 от Наказателния кодекс, както и действия по разследването, възложени им от прокурор, следовател или от разследващ митнически инспектор.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4180891
Митнически инспектори вече ще разследват и задържат заподозрени
06.10.2011
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право