- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
84 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
Здравейте!
Имам намерение да подам документи за издаване на разрешително за носене на късо нарезно оръжие. Причината е, че след няколко месеца се местя да живея извън София, в отдалечена вилна зона и бих искал да имам по-голяма сигурност за мен и за семейството ми.
През последните 2 месеца съм изстрелял около 1000 патрона 9х19 в стрелбище и изкарах курс за безопасно боравене с оръжие (не този за пред КОС).
По принцип работя в офис и не се занимавам с пренасяне на ценнсти. Допълнително преди известно време имах спречкване в едно заведение и бях заплашен с оръжие. Полиция дойде на мястото, но не провериха въобще оръжието на нападателя.
Освен, че ще подготвя всички необходими документи за пред началника на РПУ-то, има ли начин да увелича шансовете си за получаване на разрешително?
Благодаря!
Имам намерение да подам документи за издаване на разрешително за носене на късо нарезно оръжие. Причината е, че след няколко месеца се местя да живея извън София, в отдалечена вилна зона и бих искал да имам по-голяма сигурност за мен и за семейството ми.
През последните 2 месеца съм изстрелял около 1000 патрона 9х19 в стрелбище и изкарах курс за безопасно боравене с оръжие (не този за пред КОС).
По принцип работя в офис и не се занимавам с пренасяне на ценнсти. Допълнително преди известно време имах спречкване в едно заведение и бях заплашен с оръжие. Полиция дойде на мястото, но не провериха въобще оръжието на нападателя.
Освен, че ще подготвя всички необходими документи за пред началника на РПУ-то, има ли начин да увелича шансовете си за получаване на разрешително?
Благодаря!
www.howtogivewomenorgasm.com
- phoenician
- Младши потребител
Re: Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
За какво Ви е това оръжие, в същност ?
Я помислете, не можете ли да компенсирате ... нещото, което ще Ви ... "донесе" пистолета, с друго нещо ? М ?
А и оръжието не може да реши проблем. Може да създаде такъв.
http://e-79.com/news-62414.html
http://e-79.com/news-62418.html
... такива работи ...
Съветът ми е - не носете оръжие. Опасен сте.
Я помислете, не можете ли да компенсирате ... нещото, което ще Ви ... "донесе" пистолета, с друго нещо ? М ?
... такива работи ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:За какво Ви е това оръжие, в същност ?
... такива работи ...
Здравейте doc03,
Вие по никакъв начин не отговорихте на моето питане. По-горе написах, за какво ми трябва оръжието. Хората съзадават и решават проблеми. Оръжието е само инструмент. Хората убиват хора, а не пистолетите.
Аз имам право да защитя дома и семейството ми. "Другото" нещо, с което ще заменя пистолета, може да е също смъртоносно. Важно е, кой и как взема решение за използването му, но това е друга тема, повече свързана с реда за издаване на разрешителни.
Разбирам много добре, на къде насочвате разговора, но има една хубава народна приказка - "Ситият не вярвал на гладния".
Има много примери, при които носещият оръжие, предотвратява ситуации, чиито изход иначе би бил фатален.
- phoenician
- Младши потребител
Официален начин "за увеличаване на шансовете" не ми е известен и ще трябва да разчитате на общите правила като всеки "простосмъртен". Подавайте документи и ако няма законови пречки, не би трябвало да имате спънки. Но съветът ми е да осмислите добре поведението си, защото "спречкване в заведение" и заплаха с оръжие срещу Вас ми навява мисли, че сте "палавник"... Което комбинирано с оръжие може да свърши зле. И не ми казвайте, че както кротичко сте си седели, някой е дошъл да ви навира цев в лицето ... Успех и умната.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
phoenician написа: ... Вие по никакъв начин не отговорихте на моето питане.
Това нещо нацупено ми прозвуча ... м ?
Хубу де, както и да е.
Като вземеш пищова, поне вземи и му изпили мушката !
-
phoenician написа:Освен, че ще подготвя всички необходими документи за пред началника на РПУ-то, има ли начин да увелича шансовете си за получаване на разрешително?
Да, има!
Два начина:
1. Търсене на познати и близки, които да ходатайстват пред КОС-аджията или Началника на РПУ-то.
2. АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (!!!) заедно с входирането на документите докажи, че оръжието ти е жизнено необходимо и при отказ има опасност за живота ти. Пример - получавал си смъртни заплахи, по които е образувана преписка. Това е за лично оръжие, а за служебно редът е друг.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
kuzdov написа:Официален начин "за увеличаване на шансовете" не ми е известен и ще трябва да разчитате на общите правила като всеки "простосмъртен". Подавайте документи и ако няма законови пречки, не би трябвало да имате спънки. Но съветът ми е да осмислите добре поведението си, защото "спречкване в заведение" и заплаха с оръжие срещу Вас ми навява мисли, че сте "палавник"... Което комбинирано с оръжие може да свърши зле. И не ми казвайте, че както кротичко сте си седели, някой е дошъл да ви навира цев в лицето ... Успех и умната.
Спречкването беше свързано точно със самозащита от пиян и дрогиран 140 кг идиот, на който не позволих да ме удари и това го вбеси и извади пистолета. Тогава се намеси охраната. Но както и да е, това е друга тема.
Официалният начин за разрешително е ясен, по-скоро се интересувам, дали има смисъл да говоря предварително с Началника на РПУ-то или с КОС-аджия, за да си преценя шансовете.
- phoenician
- Младши потребител
doc03 написа:phoenician написа: ... Вие по никакъв начин не отговорихте на моето питане.
Това нещо нацупено ми прозвуча ... м ?
Хубу де, както и да е.
Като вземеш пищова, поне вземи и му изпили мушката !
Отдавна не вкарвам емоция по форуми. Просто ми се искаше да е конструктивана помощта. КНО ще имам, просто е въпрос на време.
Защо да изпиля мушката
- phoenician
- Младши потребител
xaoc1973 написа:phoenician написа:Освен, че ще подготвя всички необходими документи за пред началника на РПУ-то, има ли начин да увелича шансовете си за получаване на разрешително?
Да, има!
Два начина:
1. Търсене на познати и близки, които да ходатайстват пред КОС-аджията или Началника на РПУ-то.
2. АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (!!!) заедно с входирането на документите докажи, че оръжието ти е жизнено необходимо и при отказ има опасност за живота ти. Пример - получавал си смъртни заплахи, по които е образувана преписка. Това е за лично оръжие, а за служебно редът е друг.
xaoc1973,
на това му казвам конструктивна помощ.
1. Ще потърся - става дума за 4 РПУ София
2. След описаната случка си извадих документ от съдебна медицина. Не мисля обаче, че е образувана преписка. За лично става дума.
Благодаря.
- phoenician
- Младши потребител
phoenician написа: Отдавна не вкарвам емоция по форуми. Просто ми се искаше да е конструктивана помощта. КНО ще имам, просто е въпрос на време.
Защо да изпиля мушката
Каква помощ ? Имаш доказване на необходимост. Това е. (Само случката в заведението не я споменавай "там", като мотив за КНО-то ....)
А това с мушката .... са едни такива, ... мъжки работи Ще разбереш
-
doc03 написа:phoenician написа: Отдавна не вкарвам емоция по форуми. Просто ми се искаше да е конструктивана помощта. КНО ще имам, просто е въпрос на време.
Защо да изпиля мушката
Каква помощ ? Имаш доказване на необходимост. Това е. (Само случката в заведението не я споменавай "там", като мотив за КНО-то ....)
А това с мушката .... са едни такива, ... мъжки работи Ще разбереш
Не разбирам тази емоция, но хората са различни
Защо да не споменавам случката?
Не звучи много мъжко да подхвърляш нещо, което не обясняваш.
- phoenician
- Младши потребител
Вижте, извинявам се, че се намесвам в мъжкия ви разговор, ама някои неща от чисто човешка точка трябва да се предусещат и разбират. Питате защо да не споменавате за случката.. То е ясно, че ако се покажете като неуравновесен, избухлив, свадлив, често попадащ в конфликтни ситуации човек, никой няма да Ви гласува доверие, камо ли да Ви разреши да притежавате оръжие.
П.П. Все си мисля, че трябва да се въведат повече ограничения при разрешителните за боравене с оръжие Като се сетя за скорошния спор за паркиране в Пловдив в Центъра и тоя младеж, който се ядосал от действията на другия водач на МПС и тръгнал да стреля с газовия пистолет по него.
Аз лично не искам държавата да се превръща в джунгла, въпреки целия хаос, който в момента цари навсякъде.
П.П. Все си мисля, че трябва да се въведат повече ограничения при разрешителните за боравене с оръжие Като се сетя за скорошния спор за паркиране в Пловдив в Центъра и тоя младеж, който се ядосал от действията на другия водач на МПС и тръгнал да стреля с газовия пистолет по него.
Аз лично не искам държавата да се превръща в джунгла, въпреки целия хаос, който в момента цари навсякъде.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Вижте, извинявам се, че се намесвам в мъжкия ви разговор, ама някои неща от чисто човешка точка трябва да се предусещат и разбират. Питате защо да не споменавате за случката.. То е ясно, че ако се покажете като неуравновесен, избухлив, свадлив, често попадащ в конфликтни ситуации човек, никой няма да Ви гласува доверие, камо ли да Ви разреши да притежавате оръжие.
Не разбрах, защо ще се покажа като неуравновесен, след като бях нападнат от 140 кг идиот и се защитавах от неговите удари (умишлено не съм му посягал, защото имам 10 години боксови тренировки и знам, какво мога да причиня). Това е разумно. Той извади пистолета си, след като разбра, че няма да успее да ме удари. След това ме заплаши, че ще ме убие, без аз по някакъв начин да съм защитил неговия живот. Реагирах доста уравновесено в ситуацията, така че не разбирам, защо биха ме възприели като избухлив. Имам чисто досие и заемам висока мениджърска позиция в международна компания.
Трябва да се въведат ограничения, разбира се, но това трябва да стане, след като се премахне личния фактор с одобрението на Началника на РПУ-то и чрез преминаване на много сериозен психо тест.
- phoenician
- Младши потребител
phoenician написа:nk7702n написа:Вижте, извинявам се, че се намесвам в мъжкия ви разговор, ама някои неща от чисто човешка точка трябва да се предусещат и разбират. Питате защо да не споменавате за случката.. То е ясно, че ако се покажете като неуравновесен, избухлив, свадлив, често попадащ в конфликтни ситуации човек, никой няма да Ви гласува доверие, камо ли да Ви разреши да притежавате оръжие.
Не разбрах, защо ще се покажа като неуравновесен, след като бях нападнат от 140 кг идиот и се защитавах от неговите удари (умишлено не съм му посягал, защото имам 10 години боксови тренировки и знам, какво мога да причиня). Това е разумно. Той извади пистолета си, след като разбра, че няма да успее да ме удари. След това ме заплаши, че ще ме убие, без аз по някакъв начин да съм защитил неговия живот. Реагирах доста уравновесено в ситуацията, така че не разбирам, защо биха ме възприели като избухлив. Имам чисто досие и заемам висока мениджърска позиция в международна компания.
Трябва да се въведат ограничения, разбира се, но това трябва да стане, след като се премахне личния фактор с одобрението на Началника на РПУ-то и чрез преминаване на много сериозен психо тест.
Сега Ви прочитам. Тази идея за психотеста я споделям. Относно изброените качества говорех по принцип, не Ви познавам какъв сте точно като човек, исках просто да изтъкна какви биха били негативите такъв човек да се снабди и да ползва без ограничения оръжие. Освен това, никой не знае как биха възприели разказаната от Вас случка различните хора, с които я споделяте. Дали биха възприели Вашата теза или биха подходили с предубеждение и с недоверие дали казвате истината.
Има много доводи " за " и " против" носенето на лично оръжие. Аз като цяло имам повече аргументи против масовото ползване на лично оръжие, защото допускам, че то по - скоро би довело до безпорядък и нежелани агресивни прояви отколкото до справедливо разрешаване на конфликтите. Лично мнение. Човек наистина има нужда от средства за самозащита, но трябва да избере най - подходящите според обстановката и обстоятелствата като цяло.
- nk7702n
- Старши потребител
Задължително всеки неосъждан и здрав глава на семейство трябва да има право на оръжие по регистрационен режим, като отпадне разрешителният. Тогава броят на мутрите рязко ще намалее, защото сега всяка мутра има по няколко оръжия, а редовият гражданин няма право на нито едно.
Линкълн направи хората свободни, но Колт ги направи равни!
Линкълн направи хората свободни, но Колт ги направи равни!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Всъщност, от една страна е лошо това, че не всички правила се спазват еднакво от всички. От друга страна, регистрационният режим за сметка на разрешителния може да доведе повече до негативни последици отколкото до положителен резултат, според мен. Смятам, че на нашите географски ширини, където напрежението и несигурността са много големи, не е подходящо, поне не на тоя етап от развитието на обществото. Остава хората да вземат да употребяват масово оръжие в ежедневието и трагедията ще е пълна. Това ме навежда на мисълта, че би било по - скоро вредно отколкото полезно едно такова решение.
Иначе, звучи хубаво хората да са и свободни, и равни...
Иначе, звучи хубаво хората да са и свободни, и равни...
- nk7702n
- Старши потребител
За мен изхода е регистрационен режим за притежаване на оръжие, но абсолютно строг закон за носенето му. В къщи, в колата - да се позволи на всеки да си има по една "ютия" за самозащита, но носене на пищов в заведение, в театър, на кино, на стадиона... това трябва да му се сложи край. На улицата само и единствено полицай или лицензиран охранител в работно време може да носи оръжие. Не може да има оправдание "ма може да ми се наложи да го ползвам...." В тоя ред на мисли аз трябва да си нося ... кирка и лопата примерно? Ми може пък и да ми се наложи да изкопам окоп... знае ли човек... Или противогаз, оксижен, спасителен пояс - всяко едно от тия устройства би могло да спаси живот (мой или чужд). Ма пусто как не видях един път някой да носи спасителен пояс в бара...
Тук някъв пубер е забравил, че живее в ... Израел ( ) и решава да вади тръба на водача, когото преди това най-нагло е засякъл:
http://www.youtube.com/watch?v=gKneq_EP1VU#t=49s
Тук някъв пубер е забравил, че живее в ... Израел ( ) и решава да вади тръба на водача, когото преди това най-нагло е засякъл:
Последна промяна TheOldMan на 25 Мар 2013, 21:55, променена общо 2 пъти
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
+1 Добра идея, стига ограниченията за носене на оръжие от обикновените граждани на обществени места да бъдат съпроводени от сериозен подбор и подлагане на тестове и проучване на охранителите и полицейските служители, така че да се създадат повече гаранции за превенция от нежелани инциденти с обикновените граждани и злоупотреба с правомощия.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:phoenician написа:nk7702n написа:Вижте, извинявам се, че се намесвам в мъжкия ви разговор, ама някои неща от чисто човешка точка трябва да се предусещат и разбират. Питате защо да не споменавате за случката.. То е ясно, че ако се покажете като неуравновесен, избухлив, свадлив, често попадащ в конфликтни ситуации човек, никой няма да Ви гласува доверие, камо ли да Ви разреши да притежавате оръжие.
Сега Ви прочитам. Тази идея за психотеста я споделям. Относно изброените качества говорех по принцип, не Ви познавам какъв сте точно като човек, исках просто да изтъкна какви биха били негативите такъв човек да се снабди и да ползва без ограничения оръжие. Освен това, никой не знае как биха възприели разказаната от Вас случка различните хора, с които я споделяте. Дали биха възприели Вашата теза или биха подходили с предубеждение и с недоверие дали казвате истината.
Има много доводи " за " и " против" носенето на лично оръжие. Аз като цяло имам повече аргументи против масовото ползване на лично оръжие, защото допускам, че то по - скоро би довело до безпорядък и нежелани агресивни прояви отколкото до справедливо разрешаване на конфликтите. Лично мнение. Човек наистина има нужда от средства за самозащита, но трябва да избере най - подходящите според обстановката и обстоятелствата като цяло.
Точно заради последното изречени има нужда от сериозен психо тест, за да се разбере, дали човек може да прави разумна преценка.
- phoenician
- Младши потребител
TheOldMan написа:За мен изхода е регистрационен режим за притежаване на оръжие, но абсолютно строг закон за носенето му. В къщи, в колата - да се позволи на всеки да си има по една "ютия" за самозащита, но носене на пищов в заведение, в театър, на кино, на стадиона... това трябва да му се сложи край. На улицата само и единствено полицай или лицензиран охранител в работно време може да носи оръжие. Не може да има оправдание "ма може да ми се наложи да го ползвам...." В тоя ред на мисли аз трябва да си нося ... кирка и лопата примерно? Ми може пък и да ми се наложи да изкопам окоп... знае ли човек... Или противогаз, оксижен, спасителен пояс - всяко едно от тия устройства би могло да спаси живот (мой или чужд). Ма пусто как не видях един път някой да носи спасителен пояс в бара...
TheOldMan,
благодаря за примера. Много е показателен. За съжаление много хора не мислят по въпроса за самоотбрана, докато не им се случи подобна ситуация. Понякога обаче е късно.
За мен оръжието предотвратява проблеми повече, отколкото ги създава. Надявам да убедя в същото и началника на 4 РПУ.
- phoenician
- Младши потребител
84 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|