Здравейте,не съм много на ясно с случаят който ще ви опиша за това искам професионално мнение.
Случаят е следният на 07.11.2012 се прибирах от ГЪРЦИЯ през КПП-Златоград,на самото КПП ме бяха спрели за проверка на документите и се установи че колата ми е без преглед(докато бях в Гърция прегледът изтече)и без застраховка(и тя изтече докато бях в Гърция)граничните власти,се обадиха на КАТ-Златоград да дойдат и да ми напишат акт.Когато дойдоха КАТ се реши да слезем до РПУ-Залатоград,там ми направиха оглед на колата и се установиха остатъци от марихуана(според изследванията направени след това се установи че става въпрос за 0.12г с 0.5% тетрахидроканабинол)и ми беше направен тест за наркотици.Тестът установи слабото наличието на THC(че бях пушил си го признавам,но това беше преди повече от 10часа,т.е. ефектът отдавна беше минал,но организмът не се беше изчистил).Бях арестуван и ми бяха повдигнати обвинения по чл.354а ал.5 във вр.с ал.3 т.1 от НК и по чл.343б ал.3 от НК.Въпросът ми е могат ли да ми повдигат обвинения по чл.343б ал.3 от НК като се има предвид,че не съм навлезел на територията на България и не съм спрян по време на движение по пътищата на Република България.При правенето на теста срещу THC се отбялза лентичка,която не беше толкова силно изразена колкото при другите опиати.Мога ли да считат че тестът е отрицателен при положение, че се е появила лентичка която отрича да има наличието на THC(макар и слабо изразена). Преглаждах из интернет за подобни случай и попаднах на един случай по дело НОХД № 814/2010 г от РС-Несебър за който обвиняемият е обвинен,че е управлявал автомобил след употребата на кокаин. Решението на съда е невинен поради факта.че той не е управлявал автомобила,а просто е бил с включен двигател на спряло положение.Мога ли и аз да пледирам за това,че няма доказателства да съм управлявам колата си след употреба на наркотици при положение,че колата ми беше в спряло положение на територията на България(т.е.след като от гранична полиция ме накараха да преместя колата за да не преча на другите да преминават границата)колата не е местена и КАТ-Златоград намериха колата в спряло положение и мен вън от колата.
Мерси предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно дело по чл.343б ал.3 от НК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно дело по чл.343б ал.3 от НК
До колкото ми е известно, има ли ключ в стартера, се счита, че ти управляваш мпс-то, дори колата да не е с работещ двигател
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|