начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Помогнете относно АКТ за ЛК (вече НП - от 30.06)

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помогнете относно АКТ (ЛИЧНА КАРТА) - лесен въпрос

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 13:39

anhibg написа:Защо две патрулки и защо пред нас е излишна информация, която няма отношение по темата: най-важното съм написал в първия пост.
anhibg написа:....Паркирах пред нас, излязох и заключих колата

:roll: Я, още едно нарушение. :D

Извинявай, но не разбрах какво съм нарушил. ?

Карал си без книжка :D
Но това вече са 2 случки, несмилаемо :D

poli_g, в армията, ако се стреля на съседния пост и ти напуснеш своя с цел да помогнеш, без заповед, отиваш на военен съд, а там нещата са прости :D
Защото, това сериозно, да си спомним случая с църквата "Св. Крал" 1925г.
Може би, отговорът за броя на патрулките е "и двете, и двете" :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 14:02

anhibg написа:Защо две патрулки и защо пред нас е излишна информация, която няма отношение по темата: най-важното съм написал в първия пост......

Има, но както вече написах- вие си знаете.

п.п. докторе, и теб не те разбрах, какво искаш да кажеш с цитата?
допълвам- ок., разбрах, какво си написал.
Последна промяна poli_g на 04 Мар 2012, 14:05, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:09

doc03 написа:Голям разбирач се извъди .....
С копие на НА ще продадеш ли имот, разбирачо ?
Я си покажи копие в Австрия - ще те окошарят в миг, за 48 часа (толкова е полицейското задържане там, не е 24)

"Колега", ще пиша по-бавно, за да ме разберете.
Става дума, че е нормално да носиш, когато си по къси гащи, тениска и слънчеви очила, копие от документа за самоличност, а оригиналът да е в сейф, в хотела. И това си е доста често срещано.
А, че е нормално да Ви приберат в Австрия, ами сигурно, сигурно :D
Последна промяна emilgrigorov на 04 Мар 2012, 14:10, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:17

doc03 написа:..... Казвай къде е това, че такива паспорти ще им нашляпам на контингента, та и кинти ще изкарам :D

Мдам, то някой беше казал, че стъпката до контингента не е голяма, дори отричаше да има такава, доколкото си спомням.
И няма какво да ходиш далече, че верно току виж те окаушиле. Пробвай се на морето през лятото да пишеш такива актове, ако ти стиска :D :D
Последна промяна emilgrigorov на 04 Мар 2012, 14:20, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 14:19

Ето, отново!
Спрете това замерване на несъществени неща 8) , че темите наистина се разводняват.
Никой не съдейства онлайн ( ако и да смяташ, че по презумпция всички работим за нарушителите), а изразяваме мнение по .. някакъв казус.

Що се отнася до копията- чл. 3 от ЗБЛД е мисля ясен ( бездействието се санкционира), а последния е приложим на цялата територия на РБ, вкл. и за чужденци.
В параграфите някъде беше записано, че единствен официален документ е документът за самоличност, не и фотокопието му.
Последна промяна poli_g на 04 Мар 2012, 14:26, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 14:27

:roll: Добре.
Аз нямам какво да предложа за замерване и по тази причина напускам темата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:31

doc03 написа:...Не разбирам общочовешката страна на казуса ли се разглежда, или юридическата ? ...

За "разумната достатъчност" и за "добрите норми" говоря, doc03. Което предполага преценка на ситуацията от страна на полицая.
И за това, че идвайки 2 патрулки за някаква си глупост, оголват гарда, doc03. И че в армията на това му викат ОВС, и в съответната обстановка наказанията са едни други.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: ....

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:38

doc03 написа:... Ако беше дилър на по-високо ниво и 5 щяха да пратят.
Капишчи, разбирачо ?

Айдеее, отиде си човека :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:41

doc03 написа:
emilgrigorov написа:... Стига с тази армия. Ти фатмак ли си бил ?

... Знаеш ли инструкциите за работа при задържане на лица с МПС ? За триъгълник чувал ли си ?

По правило питащите пускат не повече от 50% от инфото.

..... армията

Леле, боже :D
Ама верно за тия вече 23 годин прогресът е отрицателен, лелеее :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 14:47

doc03, хората не са престъпници, doc03. И , изпълнявайки служебните си задължения, не сте на лов, doc03.
Друг е смисълът на обществената Ви функция, doc03.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 16:21

ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
...
Чл. 3. Министерството на вътрешните работи е юридическо лице на бюджетна издръжка.
...
Глава втора.
ПРИНЦИПИ НА ДЕЙНОСТТА НА МВР
Чл. 4. Дейността на МВР се осъществява въз основа на следните принципи:
1. спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна;
2. зачитане и гарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство;
3. централизъм в организацията и управлението;
4. публичност;
5. конспиративност при съчетание на гласни и негласни методи и средства в определените от закон случаи;
6. сътрудничество с гражданите.
...
Ето, то си пише. По ред на номерата. А в Конституцията си го пише и по-ясно.
А това, 2 патрулки да съставят един час акт за това, че човекът представил международен паспорт, защото си загубил личната карта преди 10 минути, и му я донесли, докато пишели акта ... ами , в нормалния бизнес (частния, дето пак тая лоша думичка) го определяме за кражба на работно време, и уволняваме за подобни изцепки. И при положение, че заплатите (и авансите) Ви идват от тия същите данъци ... ми ?
Евентуалната санкция за АН в случая е многократно по-ниска от стойността на откраднатото с цел установяването на същото АН време (виж кой плаща, чл.3 от Закона).
Хиляди пъти по-голям обществен ефект би имало, ако същите 2 патрулки бяха стояли на видно място , и полицаите спокойно да си бяха стояли до колите.
Бъдете сигурен, че с тези си действия Вашите колеги за пореден път са направили за посмешище цялата система на МВР и са уронили престижа и пред хората от блока, а и пред още сума ти народ. Това последното го написах много бавно, за да го прочетете също така бавно.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 17:20

emilgrigorov написа:"Колега", ще пиша по-бавно, за да ме разберете.
Става дума, че е нормално да носиш, когато си по къси гащи, тениска и слънчеви очила, копие от документа за самоличност, а оригиналът да е в сейф, в хотела. И това си е доста често срещано.

Като стана дума... може ли малко да разведря темата?
Преди години, снемам аз самоличност на една свидетелка - искам документ за самоличност и надлежно получавам - цветно копие на лична карта - от двете страни, ламинирано, изрязано до размера на картата :lol: и бабата ми обяснява "три пъти ме обираха в трамвая тази година, от де пари всеки път за нова, бе чадо, тая си е както моята, дето си я пазя д`ома". Да се смееш ли, да плачеш ли... Ама внукът помогнал - постарали се е да баш като тази, дето си я пази д`ома :lol:

Григоров, представих си те на плажа с копие на личната карта под хавлията :lol: Леко да не се намокри :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 17:21

emilgrigorov написа:doc03, хората не са престъпници, doc03. И , изпълнявайки служебните си задължения, не сте на лов, doc03.

Григоров, Григоров, Григоров....
Първото ви съждение е неверно, защото по аргумент на противното, ако всички не са престъпници, то се обезмисля съществуването на репресивния държавен апарат. Самото му съществуване доказва, че е обществено необходимо поради наличие на престъпна деятелност.

И, още една забележка- цитатът ви от ЗМВР не обяснява нищо( това с върховенството на К и прочее... на пазара, защото няма да може да посочите едно правило, което е дерогирано от върховния закон- тея декларативни текстове са само на хартия), пък и основните принципи не разбирам какво общо имат с темата, а по-удачно е да ви насоча вниманието към четивото, обхванато в чл.6 и 7( че и до 8а) от същия закон.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anhibg » 04 Мар 2012, 17:46

Не съм дилър и никога не съм употребявал наркотични вещества, двама от полицаите имат конфликт на лична основа с мен (без проблем мога да разкажа защо, но ще ми отнеме доста време да го напиша и не смятам, че по конкретното запитване има нужда), затова се опитват всячески да ми навредят чрез съставяне на АКТ-ове и др. Затова всички, които са в една смяна, се съюзяват срещу мен. С другите смени нямам проблеми.

Ще ви бъда благодарен ако отговорите по темата и питането ми.
Последна промяна anhibg на 04 Мар 2012, 17:51, променена общо 1 път
anhibg
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Мар 2012, 17:50

poli_g написа:
emilgrigorov написа:doc03, хората не са престъпници, doc03. И , изпълнявайки служебните си задължения, не сте на лов, doc03.

Григоров, Григоров, Григоров....
Първото ви съждение е неверно, защото по аргумент на противното, ако всички не са престъпници, то се обезмисля съществуването на репресивния държавен апарат. Самото му съществуване доказва, че е обществено необходимо поради наличие на престъпна деятелност.

Което пък не означава , че хората са престъпници по презумпция нали така , нито пък дава право на "репресивния апарат" да се държат като разпасани селски шерифи от дивия запад.След като е представен международен паспорт на какво отгоре е съставен тоя АУАН с това основание?

lexy21 каза:Григоров, представих си те на плажа с копие на личната карта под хавлията Леко да не се намокри

Аз пък си представям полицейска хайка по плажа :D .Щото там на 20 човека 1 ще си е с личната карта , що пари ще съберат.Даже може и предварителна тактика да измислят , като от една известна комедия , да се спуснат с парашути на брега... :lol: :lol:

П.П.
Ако издадат НП при адвокат и в съда.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2012, 17:54

революшън, нека сме коректни- международен паспорт не е представен ( дори не разбирам от къде изведохте априори представяне и легитимиране с този документ).
Има разлика между исках да представя( баща ми да го донесе) и представих го.

anhibg ,
пускай си възражението в понеделник и не ти остава друго, освен да чакаш решението по твоя казус- дали от АНО или от съда, все тази, но някой ще реши окончателно този спор.

И не се моткай много из РУП-а в понеделник, че току виж някой се сетил, че си извършил още едно нарушение и тогава.... пак ще се върнеш, питайки, тук.

Просто си пази документите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Мар 2012, 18:00

lexy21 написа:...Григоров, представих си те на плажа с копие на личната карта под хавлията :lol: Леко да не се намокри :wink:

Щ'се стараем (чек малко, верно да си направа копие) :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Мар 2012, 18:02

anhibg написа:... двама от полицаите имат конфликт на лична основа с мен, затова се опитват всячески да ми навредят чрез съставяне на АКТ-ове и др. Затова всички, които са в една смяна, се съюзяват срещу мен...

Започнахме с теориите на конспирацията :lol: Нека не навлизаме в тях, съгласен? Написали сте възражение, имате си свидетили за твърдяното, ако се издаде НП - ще обжалвате пред съд, щом се чувствате в правото си и той ще реши, не форумът. Едва ли и със съда имате конфрикт на лична основа :wink:, ако пък - да, мноооооооого конфликтен ще дойдете :lol: Това е простата истина, другото е чесане на езици при едностранчиво представяна информация.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Мар 2012, 18:03

anhibg написа:Не съм дилър и никога не съм употребявал наркотични вещества, двама от полицаите имат конфликт на лична основа с мен, затова се опитват всячески да ми навредят чрез съставяне на АКТ-ове и др. Затова всички, които са в една смяна, се съюзяват срещу мен. С другите смени нямам проблеми.

Ще ви бъда благодарен ако отговорите по темата и питането ми.

А, защо имат конфликт с Вас, сигурно поради предишни" прегрешения", така ли е? Защото ей- така, без нищо, не ми се вярва да започнат да пристигат патрулки пред блока на някого? Имате ли крим. регистрация в Районното?
Революшън, забавен коментар, наистина, аз също първоначално реших, че е проява на престараване или на неопитност от страна на полицаите, обаче сега като се размисля, сигурно си има човекът някакви стари прояви пред тях. Че мен откакто съм си изкарала личната карта, що нито веднъж не ме е спрял полицай да ми я проверява? Още по - малко пък пред блока, където живея? Язък само, че винаги си я нося с мен, пък никой не ми я търси. :lol:
В крайна сметка, спорът няма да го решим ние. Нека си пуска възраженията човекът, пък после ще видим развитието на случая.
П.П. Ейййййй, аман, от три пъти, на четвъртия може и да успея да си пусна отговора в тая тема. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Мар 2012, 18:04

Пише го във възражението.Не смятам , че питащия има някаква файда да лъже във форума.Дори и баща му да го е донесъл , нали се развива пред дома му.Пък и приятелите му идват и му носят портфейла с документите.Аз като пускам еврофутбол и като ходя до супера по чехли също често съм без документи за самоличност.Какъв е проблема като обясниш , че живееш тука и тука и за 5 мин. ще слезне някой да ти донесе документа?Или не, сериозно нарушение е и трябва да се санкционира.Прекалено е.
REVOLUTION
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право