начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Призовка за алкохол без проба...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призовка за алкохол без проба...

Мнениеот tr0ubl3 » 30 Яну 2009, 11:51

Здравейте,
Вчера вечера получих призовка на входната врата или по-точно визитка с името и телефона на кварталния.Звъннах му веднага щом прочетох и той ми каза, че има призовка за мен и утре (днес) да отида до 6-то РПУ за да си я взема.Така и направих и когато я получих и видях, че на нея пише обвиняем направо пребледнях... звъня на телефона посочен на призовката за да попитам по какъв случай съм обвиняем и оттам ми казват, че съм призован за каране под въздействието на алкохол при което аз заявявам, че е станала грешка и аз никога не съм давал проба над 0.5 промила (най-високата стойност която съм давал е 0.08) и човека ми обяснява, че моя подпис е под акта и няма никаква грешка... не ми каза колко точно промила пише в акта а само да се явя на посочения адрес и в точния час... и сега аз се чудя как е възможно това и какво да правя. През месец май 2008 година си изгубих книжката, но пак във въпросното 6-то РПУ съм написал, че съм си я изгубил ако това има нещо общо със случея (карал съм кола след като я обявих за изгубена, но не съм си вадил нова) интересното е че, когато и да съм давал проба за алкохол никога не са ме карали да си повтарям пробата камо ли да отида за кръвна проба. Какво ще ме посъветвате да направя защото ако е над 1.2 и не успея да докажа май и затвор ме чака за нещо което не съм направил :?

Предварително благодаря и искрено ви пожелавам никога да нямате подобни проблеми !
tr0ubl3
Нов потребител

Re: Призовка за алкохол без проба...

Мнениеот shakina_ » 30 Яну 2009, 13:13

Затвор не те чака,спокойно.Може би е злоупотребено с книжката ти(ако примерно лицето,което я е показало прилича на теб на снимката),но щом подписа не е твой(извинявам се че на ти) и ако си уведомил своевременно за изгубеното си свидетелство няма проблем,е малко на пред на зад,но пък после ще си искаш разноските.
shakina_
Младши потребител

Мнениеот tr0ubl3 » 30 Яну 2009, 17:21

Благодаря ти за отговора,
Отидох до 6-то рпу отново за да искам копие от бележката която попълвах за изгубените документи и жената там обясни, че не можело да ми я даде и че аз е трябвало да отида в КАТ да отпиша книжката а в РПУ-то не било достатъчно... после отидох до 3-то РПУ и говорих по телефона с дознателя и той ми каза ,че неможе да ме приеме преди уречения час и въпреки всичките пъти в които му казах, че не съм извършвал такова нарушение той ми каза, че нямало как да не съм аз и с две думи май съм си изгорял и ще плащам за грешките на друг... даже и количеството промили не ми каза...
tr0ubl3
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Яну 2009, 17:56

Не се притеснявай tr0ubl3!
Ще имаш разправии, неприятно е, но за да ти наложат каквото и да е наказание, трябва да имаш ВИНА. АУАНА не е достатъчен, а и казваш - подписа под него не е твой. Във всички случаи разправията ще мине през съда и ще получиш възможност да представиш доказателзтвата си за липса на вина.
Няма да плащаш за чужда вина. Каквото и да се говори за нашия съд, той все пак функционира и поне в случая можеш да му се довериш напълно!
Проблема тук виждам по-скоро в това, че полицаите не са реагирали адекватно при подаването на сигнала за изгубени документи. Но за полицейската администрация и организация наистина не ми се говори...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот tr0ubl3 » 31 Яну 2009, 15:13

Наистина много ти благодаря за отговора.По спокоен съм и на датата ще отида с адвокат и ще видиме какво ще стане.Още веднъж благодаря и после ще пиша докъде съм го докарал.
tr0ubl3
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 31 Яну 2009, 17:47

Не бъди "по-спокоен"! Бъди "абсолютно спокоен"! Няма как намерилият документите ти да се е подписал под АУАН-а дори приблизително като теб! Дори няма да се стигне до експертиза... Едва ли ще се наложи да обжалваш и НП, защото такова вероятно няма да има.
Но като познавам ... полицейкото ... отношение към гражданите, мисля че адвокат с теб е много добра идея! Може да ти спести необходимостта от бъдещи съдебни процедури срещу НП.
Чакаме разказът ти! :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2009, 18:16

Ако Ви стиска, напишете и писмо до Военна прокуратура - тя отговаря за полицията по райони - Военна прокуратура действа като щука в блатото на заспалите шарани.
Нещо ме издразни - как така считат предварително подписа Ви за автентичен?
Не забравяйте че срещу Вас текат две обвинения - административно (глоба-точки) и углавно (присъда - затвор от лек тип общежитие - глоба - лишПиГо).
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот peturpetrov » 31 Яну 2009, 20:13

Само книжката ли сте си загубил или и книжката и талона? Вярвам сте запознат, че талонът се отнема като доказателство. Мисля, че въпросът е от значение.
peturpetrov
Нов потребител

Мнениеот tr0ubl3 » 31 Яну 2009, 20:43

Здравейте отново,
Когато загубих нещата загубих Книжка с акт,лична карта и зелена карта на автомобил.След това отидох до РПУ 6, но и аз съм виновен защото не съм отишъл в КАТ да обявя книжката за невалидна и след това съм карал и са ми писани актове за без документи ситуацията става много сложна май... ще си понеса моята отговорност, но за алкохола няма да се откажа...
tr0ubl3
Нов потребител

Мнениеот dimichev » 02 Фев 2009, 13:17

Ако са ти писани актове на твое име, но не си бил ти то тогава в АУАН е изписан регистрационния номер на МПС, което е управлявано. Търси се собсвеника на МПС и т.н. Военна прокуратура не разследва вече ченгетата.
dimichev
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 02 Фев 2009, 15:03

Ако приемем, че не ни спестявате от истинатa, то вероятно действително е злоупотребено със загубеното от Вас СУМПС.
Технически възможно е, документът да бъде манипулиран, като се подмени снимката върху картата. По принцип процедурата е малко по-сложна за изпълнение, сравнено с манипулирането на старите образци, но който знае как, може да изпълни манипулацията така че да е почти невъзможно да се засече с нввъоръжено око.
Следвайки логиката на описаното от Вас, вероятно единствено снимката е подменена. Така данните нанесени върху СУМПС (свързани с Вашата самоличност) не се променят. Още повече, след като не сте подал писмено заявление за изгубен/откраднат документ до органа, който го е издал, то документът продължава да фигурира като валиден в системата при проверка.

plamen_penev написа:Бъди "абсолютно спокоен"! Няма как намерилият документите ти да се е подписал под АУАН-а дори приблизително като теб!

Аз не бих се изказал толкова категорично. :roll:
Г-н Пенев, да направим малък експеримент... Вземете шофорската си книжка. Погледнете от лицевата страна. Сега обърнете внимание на поле No 7, намиращо се долу в дясно. Какво виждате там ?
Би трябвало да има умалено фототипно копие от спесимен на подписа Ви. Там е нали ? Бих казал, че ако аз държа в ръцете си Вашето СУМПС, след не повече от две минути упражнение, бих могъл да имитирам подписа Ви... поне приблизително.

От споменатото до тук, оставам с впечатлението, че положението е сериозно и може да се предположи, че има извършено (поне едно) документно престъпление, от неизвестно към момента лице.
Бих Ви посъветвал наистина незабавно да се консултирате с адвокат, и да предприемете спешни мерки първо по обявяване на СУМПС за невалидно, след това по обжалване на НП (или организиранена защита по НОХД ако концентрацията е бола над 1,2 %о)и накрая (но не на последно място), в случай че компетентните органи не се самосезират, подаване на сигнал относно престъпното използване на Вашия документ от друго лице.

Ситуацията разбира се не е безнадеждна, но при всички случаи е достаъчно сериозна, най-малкото поради факта, че е възможно в момента някой да се представя с Вашата самоличност и то не само пред органите на КАТ.
Има обаче, поне едно положително нещо, както вече беше споменато, в АУАН следва да е записан и рег. номера на автомобила, управляван от този, който се ползва от Вашето СУМПС. Това, струва ми се, е добра отправна точка за изход от създалото се положение. :wink: Графическа експертиза на подписите, вероятно също ще се наложи. :roll:

Ivan_lawyer, били ми обяснил за каква Военна прокуратура става дума и за какво според теб, следва тя да бъде тя сезирана ??? Или може би имаш данни, че лицето използващо чужд документ е военен ? :roll:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 02 Фев 2009, 17:39

... бих могъл да имитирам подписа Ви... поне приблизително.

Това исках да кажа и аз Inspector_MBP. Приблизително! За "невъоръжено око" достатъчно точно, но не и за графолога. Там ще има имитация на подписа на истинското лице, която специалистите от полицията няма начин да не установят по безспорен начин. Разбира се и номера на колата... Ще бере ядове tr0ubl3, няма спор, но няма да плаща чужди грехове!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот tr0ubl3 » 09 Апр 2009, 17:08

Здравейте, както бях обещал започвам да пиша :) Акта се оказа, че освен аз не съм извършителя подписа както и в поле възражение е написано "нямам" с почерк коренно различен от моя. На адрес е пише съвсем друг адрес.И колата с която е извършено е на напълно непознато от мен лице.Там отидох с адвокат и обеснявах на дознателя...Казаха ,че в момента чакам прокуратурата да разреши графологична експертиза, но вече 2 месеца си чакам :) Е нищо де на мен не ми е скучно днес и паяк ми вдигна колата и ми съставиха акт, че не съм паркирал правилно а колата си стои там от няколко месеца, но наистина не е паркирана правилно.Питах къде трябва да платя глобата и те казаха в КАТ :shock: е аз хем нямам книжка хем 2ри акт от нищото излиза, че извършвам с тези темпове скоро ще съм зад решетките :lol: аз писах вързажение, че отказват да ми съставят акт като собственик на автомобила, ама само дето съм си го написал... Вече ми е смешно, но сериозно се замислям аз ще си взема ли книжката изобщо някога :)
tr0ubl3
Нов потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 09 Апр 2009, 17:45

Това, че "нямате книжка" не означава, че не можете да бъдете санкциониран а неправилно паркирания Ви автомобил. Актът се съставя за нарушение, което сте извършил ВИЕ, а не книжката Ви.

По отношение на графическата експертиза, която следва да бъде назначена, от разказаното до момента, най-вероятно резултатът ще бъде във Ваша полза, но всичко е свързано с време.

Няма да пропусна да отбележа, че ако си бяхте направил труда да обявите надлежно и своевременно загубата на личния си документ (което всъщност сте ДЛЪЖЕН да направите) сега нямаше да имате тези проблеми и нямаше да се чудите кога ще си вземете книжката обратно.

Между другото, надявайте се да не получите напомнително писмо за някой необслужван потребителски кредит, изтеглен на Ваше име - без знанието Ви. За по-големите кредити банките държат на представяне на лична карта, но при потребителското микрокредитиране, нищо чудно и с шофьорска книжка да бъде одобрен кредитоискателят.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Назад към Административно право