начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обезщетение при трудова злополука

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение при трудова злополука

Мнениеот d_petrova » 14 Май 2005, 08:25

Миналата година съпругът ми катастрофира със служебният си автомобил по време на работа. В следствие на това му беше ампутиран единият крак. До вчера той беше в болнични, които се издаваха от ТЕЛК. От днес трябва отново да е на работа. Но собственика на фирмата е казал на секретарката си, че в момента не може да го вземе на работа, защото няма нищо подходящо за него (т.е. да го трудоустрои). Ако можело да се разберем по някакъв начин без да се стига до съд. Та въпросът ми е какво обезщетение може да поискаме в съда и горе долу каква част се отпуска от поисканото? Ако започнем да водим дело, това трудово-правно дело ли ще бъде? И по време на делото съпругът ми може ли да напусне работа и това ще се отрази ли по някакъв начин в наш минус?
d_petrova
Нов потребител

Re: обезщетение при трудова злополука

Мнениеот advkt » 15 Май 2005, 16:38

Спорът е трудов по чл.200 КТ, а за повече подробности на e-mail: fidel@abv.bg
advkt

Re: обезщетение при трудова злополука

Мнениеот Отговор » 16 Май 2005, 09:32

Случаят е сериозен, затова най-добре се консултирайте с адвокат!!! Само със мнениния във форума достатъчно помощ няма да получите... Успех!
Отговор

Назад към Взаимопомощ