начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Адвокатско дружество и осигуровки ?????

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокатско дружество и осигуровки ?????

Мнениеот Дема » 12 Май 2005, 16:40

С молба за помощ - помощ - помощ !!!

ДВЕ лица /самоосигуряващи се адвокати/ регистрират Адвокатско дружество
До момента на регистрацията едното лице се осигурява в адвокатската колегия (т.е. няма личен булстат) - а другото като самоосигуряващо се чрез личен булстат - като работят само по един граждански договор.
След регистрацията на Адвокатското дружество се чудя как да осигурявам въпросните лица.
Длъжни ли са да се самоосигуряват чрез булстата на новото дружество?
Могат ли да работят в собственото си дружество по граждански договор?
Или е по удачно на договор за управление и контрол - и ако е така 35 или 10 % нормативно признати разходи да им приспадам ?
В случай че са на граждански договор в собственото си дружество - осигуровките са си за тяхна сметка - а в случай на договор за управление и контрол???
Дема

Re: Адвокатско дружество и осигуровки ?????

Мнениеот ===== » 12 Май 2005, 17:22

Ехооооо, колегите с осигурителното, ако знаете отговора - помагайте, важно е....
=====

Мнениеот boba » 12 Май 2005, 17:49

Все пак това е юридически, не счетоводен и осигурителен форум. Отивате в съответното поделение на НОИ и там ревизорите и инспекторите Ви обясняват всичко. Аз поне така съм правила и съм получавала максимална информация. Даже работното им време започва неприлично рано...
boba

Мнениеот Дема » 12 Май 2005, 18:09

ЕХОООО
извинявам се много
целта на "упражнението ми" БЕ - да не би някой от юристите да си познава законите - бях длъжна да пробвам
Мойте сладки адвокати отговориха по същия начин....
Добре че се сетих преди да образуват каквото и да било дружество да ги попитам " а имате ли право" да е само дружество или трябва да е Адвокатско - радвам се само че се усетиха на време горките
Благодаря
Дема

Мнениеот 789 » 12 Май 2005, 18:35

говорите абсолютни глупости, помислете и ако сте толкова компетентна ще се сетите защо, с оглед последното Ви изказване.
789

Назад към Взаимопомощ