Zdraveite opitvam se da si vnesa edna stoka ot USA no ne sum mnogo siguren vurhu kakvo se na4islqvat mitata ... stokata 6te se vnqsa s kurier ot roda na UPS , TNT i tnt
Ako stokata mi bude pratena kato na fizi4esko lice bi sledvalo da plata vurhu obqvenata i stoinost 5% mito i 20% dds .. kato tuk ne se vklu4vca transporta na stokata
Ima variant da q prekaram prez firma na priqtel koito e registiran po DDS toest 20% dds 6te mi se vurne, mitoto za stokata kum uridi4esko lice e 22.5% , no vurhu kakvo obqvenata stoinost ili obqvenata stoinost + parite koito sum dal za transport ?!
Sebestoinostta na stokata e pod 1000$ .... daite edno ramo ... neznam dali ima li vrutka s tiq kurieri da se bqga ot mita i tnt :),
stokata e za li4no polzvane taka ili ina4e ...
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Suvet za mita
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
БГ
Здравейте, опитвам се да си внеса за лично ползване стока от САЩ, но не съм много сигурен върху какво се начисляват митата ... стоката ще се достави с куриер от рода на UPS, TNT и тнт
Ако стоката ми бъде пратена като физическо лице каквото съм би следвало нейната обявена стойност да се обмити с 5% мито и 20% ДДС тоест 25% общо
Има вариант да я прекарам през фирма на приятел , тя е регистрирана по ДДС тоест то ще ми се върне , но митническата ставка е 22,5% , но не съм наясно върху какво обявената стойност /това което съм платил/ или тя + разходите ми за транспорт които са доста големи в случая?!
Стойността на стоката е под 1000 лв ... дайте едно рамо ... незная какви врътки има с тези куриери ...
Ако стоката ми бъде пратена като физическо лице каквото съм би следвало нейната обявена стойност да се обмити с 5% мито и 20% ДДС тоест 25% общо
Има вариант да я прекарам през фирма на приятел , тя е регистрирана по ДДС тоест то ще ми се върне , но митническата ставка е 22,5% , но не съм наясно върху какво обявената стойност /това което съм платил/ или тя + разходите ми за транспорт които са доста големи в случая?!
Стойността на стоката е под 1000 лв ... дайте едно рамо ... незная какви врътки има с тези куриери ...
- Az sum
Re: БГ
А митата върху какво се дължат аджеба .. и ДДС и при двата варианта ли се плаща и върху транспорта ?!
- Az sum
искаш да кажеш че митото се таксува на стойността на стоката , а ДДС на цената + транспорта независимо като какъв си внасям стоката физическо или юридическо лице правилно ли съм те разбрал?!
- Az sum
Сигурен ли си ?! Защото един познат акто физическо лице му бе донесена стока и плати 25% върху стойността на стоката не и върху транспорта ?! Затова съм останал с такова впечетление .,,,
Басо няма ли го това някъде регламентирано да се чете :) Кое на кое се начислява .. в законите до които се добрах има само проценти и тнт ;)
Басо няма ли го това някъде регламентирано да се чете :) Кое на кое се начислява .. в законите до които се добрах има само проценти и тнт ;)
- Az sum
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|