- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
средна или тежка телесна повреда. Отговорност на лекар?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
средна или тежка телесна повреда. Отговорност на лекар?
През 2000г. ми бе направена операция, при която вместо куагулация/пунктиране/ на яйчниците и пластика на маточните тръби/освобождаване от сраствания/ ми бе направена резекция/отстраняване на част от яйчниците/. ПРез 2002г. при преглед и разглеждане на протоколите от операцията се оказа, че лекуващият ми гинеколог не е направил необходимото, а е рязал от яйчниците ми без причина. Вселдствие на това, единият ми яйчник е със силно смалени размери, с множество сраствания за тазовата стена и съм получила запушване на маточните тръби от тази коремна интервенция. Подложих се на тази операция поради липса на бременност, но се оказа, че операцията е по скоро влошаване, отколкото подобряване на състоянието ми. Мога ли да търся някаква отговорност от този лекар, който ме осакати допълнително и вероятността да имам деца по нормален път е почти невъзможен?
- mari_
Re: средна или тежка телесна повреда. Отговорност на лекар?
....щото не предлагат хонорар!
........... написа:
>
> Are be Kolegi,Nali ste mnoo Umni shto ne davate Kosultatzii na
> Takiva hora,izpadnali v bEda....A?
........... написа:
>
> Are be Kolegi,Nali ste mnoo Umni shto ne davate Kosultatzii na
> Takiva hora,izpadnali v bEda....A?
- Юристче
прокурорът ми върна жалбата и каза, че е средна телесна повреда по непредпазливост и че е изтекла давност, а и трудно щяло да се докаже че лекарят е действал некомпетентно.
- mari_
И според мен може да потърсите правата си по съдебен ред, но трябва да побързате тъй като и тук важи общата 5 год. давност, т.е. от деня на увреждането. Проблемите с които ще се сблъскате са два – лично според мен трябва да тръгнете по гражданскоправен път, а не по наказателноправен. Обаче това означава 4% държавна такса върху цената на иска. Това обаче е малкия проблем, тъй като може да се опита при определени предпоставки освобождаване от държавна такса, по-големия проблем е, че трябва да се назначи СМЕ със специалист акушер-гинеколог, който трябва да отговори на най-важния въпрос нужна ли е била тази интервенция и действително ли става въпрос за лекарска грешка. Проблема с лекарите е доста сериозен, по мое дело си направиха самоотвод всички експерти-медици към СГС, та се наложи да търсим такива от Пловдив.
Манипулацията която описвате обаче ме ужасява, първо защото ефекта, който е търсил лекаря ви може да се постигне с една лапароскопия – при нея риска от сраствания е минимален, прави се забелване на яйчника и това е. Обаче, така като ви чета по-скоро сте били със СПКЯ – а там манипулация по яйчника се прави при доказана липса на овулация, в 3 до 6 последователни месеца следене и стимулиране на яйчниковата функция. Не оставам с впечатление да имате кисти, но и да сте имали – оперативния метод е много краен... като цяло почвам да си мисля, че има и лекари които идея нямат как да лекуват хормонален дисбаланс или да извършват стимулация с цел забременяване на пациента.
Манипулацията която описвате обаче ме ужасява, първо защото ефекта, който е търсил лекаря ви може да се постигне с една лапароскопия – при нея риска от сраствания е минимален, прави се забелване на яйчника и това е. Обаче, така като ви чета по-скоро сте били със СПКЯ – а там манипулация по яйчника се прави при доказана липса на овулация, в 3 до 6 последователни месеца следене и стимулиране на яйчниковата функция. Не оставам с впечатление да имате кисти, но и да сте имали – оперативния метод е много краен... като цяло почвам да си мисля, че има и лекари които идея нямат как да лекуват хормонален дисбаланс или да извършват стимулация с цел забременяване на пациента.
- Гери
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|