начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Мнениеот ANEEI » 18 Апр 2005, 13:09

Zdraveite!
Imam nujda ot pomo6t otnosno promeni v u4reditelniq akt na moqta fondaciq (AZ SAM I U4REDITEL I UPRAVITEL). Fondaciqta e registrirana v 4astna polza kato edinstveniqt i organ e upravitelqt. Sega oba4e mi se nalaga da prerabotq u4reditelniq akt taka, 4e da moga da imam 4lenove- tova vazmojno li e kato se ima predvid opisanoto v 4len 35 al. 2 ot ZULNC (Когато учредителният акт предвижда повече от един орган, правилата за общото събрание и управителния съвет на сдружение се прилагат съответно и за другите органи.)? A vazmojno li e Upravitelqt da izbira koi 4lenove da vlqzat v ob6toto sabranie? A ako dnes izmenq u4reditelniqt akt i vednaga priema 4lenove bez vse o6te sadat po sedali6te na fondaciqta da e izdal sydebno re6enie za vpisvane na promenite, tova 4lenstvo zakonno i v sila li 6te bade kam dne6na data?
Blagodarq predvaritelno stra6no mnogo na vsi4ki i vi pojelavam lek i polzotvoren den!!! :-)
ANEEI

Re: FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Мнениеот zvezda » 18 Апр 2005, 13:46

Фондациите нямат членствена маса, те не са сдружение, че да имат общо събрание. Погледни си учредителния акт - как се променя, има ли възможност за избор на УС, като в зависимост от това можеш да избереш управителен съвет, който ще има компетенциите на ОС при сдруженията. Това е, забрави за членствена маса, членски внос и т.н. Фондацията са няколкото човека, които търчат за спонсори и се правят, че развиват дейност в полза на нуждаещи се.
zvezda
Потребител

Назад към Взаимопомощ