начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съдебна делба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна делба

Мнениеот Мария » 17 Апр 2005, 17:02

Моля да ми кажете през 12 юли тази година истича 10 години от влоязло в сила решение за развода ни губя ли правата си ,има ли краен срок за завеждане на делбено дело за имот къща върху която имам дял и аз но живее бившия ми съпруг в нея. В решението а прекратяване на брака няма приложена декларация от нас , ное написано че страните са се споразумяли по чл99ал3 от СК и съдът утвърждава това споразумение . освен това имам една нотариално заверена декларация в която сме положили подписите си че страните нямат никакви имуществени спорове за движили и недвижими имоти. Моля , да ме осветлите по вапроса. Дано да имам право.
Мария

Re: съдебна делба

Мнениеот nikilex » 17 Апр 2005, 20:25

за делба давност няма
nikilex
Потребител

Мнениеот Ant » 17 Апр 2005, 22:08

Помисли, какво точно пише в нотариално завереното споразумение, все пак...
Иначе, съм съгласен с горното.
Ant

Мнениеот Ant » 17 Апр 2005, 22:13

Съгласен съм с:

nikilex написа:

> за делба давност няма

Но внимавай, какво пише в споразумението с нот. заверени подписи.
Кой, какво "получава", кой - какво ползва и т.н..
Ant

Мнениеот прочел » 17 Апр 2005, 23:36

За делба няма давност, но ако съпругът заяви, че през тези десет години безпрепятствено е ползвал недвижимия имот и направи обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по давност?
прочел

Мнениеот Мария » 18 Апр 2005, 20:44

През 1997 г. пратих две телеграми , имам копие от тях до бившия съпруг ,с които искам наем за заеманите от него еднолично движими и недвижими имоти , които според юристи имат силата на нотариална покана. Дали да пратя още една телеграма или нотариална покана , защото ми се струва че трудно ще получа дял от тази работа.
Мария

Назад към Взаимопомощ