начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Агенция за недвижими имоти

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Агенция за недвижими имоти

Мнениеот barba » 11 Апр 2005, 14:39

Колеги, имам нужда от помощ относно учредяване на агенция за недвижими имоти.Трябва ли да се регистрира по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел или може по друг начин??? Ще Ви бъда благодарна ако ме насочите към правилния ред!!!
barba

Re: Агенция за недвижими имоти

Мнениеот Д.Павлова » 11 Апр 2005, 15:11

Ще Ви помогна,доколкото е възможно в този форум.
1. За създаване на АНИ е необходима регистрация по ТЗ, съгласно чл.1, ал.1 - т.е. учредявате дружество, което желае Вашият клиент. Възможно е - ЕТ ,с предмет на дейност : покупка, строеж или обзавеждане на недвижим имот с цел продажба; отдаване на недвижими имоти и движими вещи под наем. Моят съвет е да учредите ЕООД. Съществуват редица облекчения по отношение на отговорността и т.н., които сте учили в Университета. След това въпросното ЕООД подава декларация в Данъчното за заплащане на въпросния патент.
Това е в лаконичен вид редът за създаване на Агенция за недвижими имоти. А ако има Вашия клиент повече пари ,би могъл да си създаде страница със снимков материал на имотите, които продава/купува. Минималната цена за това е около 500-600 лв. - ако е от малък град. Успех!
Д.Павлова

Мнениеот barba » 11 Апр 2005, 15:21

Благодария Ви за съвета, Д.Павлова!!!! До тук всичко ми е ясно, но след заплащане на патента има ли някакви други изисквания? Лиценз? Страницата с снимковия материал е готова. Ще ти бъда мн.благодарна ако ми помогнеш още защото сам начинаеща юристка и имам нужда от помощ.
barba

Мнениеот barba » 11 Апр 2005, 15:25

Към Д.Павлова- ако можете ме насочете къде да прочета повече за АНИ ,за да не Ви губя времето.
barba

Мнениеот Д.Павлова » 11 Апр 2005, 15:33

За съжаление няма от къде да прочете, каквото и да било по този въпрос. Лицензът за който ме питате, не е необходим. Достатъчно е да платите патента. Също Ви съветвам да си откриете разплащателна сметка в някоя ТБ, за да си спестите купуването на касов апарат.Ако имате още въпроси, не се притеснявайте - питайте. Ще Ви отговоря доколкото зная.
Д.Павлова

Мнениеот kalka » 11 Апр 2005, 15:33

Няма къде да прочетете - регистрира се ЕТ или дружество по ТЗ. Всичко останало си е ноу-хау на всяка една агенция.
kalka

Мнениеот barba » 11 Апр 2005, 16:12

Мн.Ви благодаря. За сега нямам други въпроси, но се радвам че има така отзивчиви колеги като Вас. Успех !!!!!
barba

Мнениеот barba » 11 Апр 2005, 16:13

Благодария!!!!
barba

Назад към Взаимопомощ