- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
юрисконсулт на фирма
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: юрисконсулт на фирма
Пак не си в час донна2 и donna са едно и също лице , това се знае и много пъти съм го казвала ,абе ти да не си болен ,че ходиш все след мен .
- donna
- Старши потребител
Аз не съм на същото мнение .
- donna
- Старши потребител
е - търговски пълномощник в истинския смисъл едва ли може да се каже че се явява юриста, когато е упълномощен за представителство по дело, но
в самото цитирано решение се тълкува смисъла на чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК - изрично се казва: "които са в трудовоправни отношения с представляваната страна".
Мисля че това е достатъчно, макар че лично аз не съм съгласен с това решение.
..........................
А според чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК изискванията към лицата, които могат да представляват тези страни по пълномощие в процеса, са: юрисконсулти или други лица с юридическо образование, които са в трудовоправни отношения с представляваната страна.
.........................
Търговският пълномощник, снабден с изрично пълномощно за водене на процеси, може да организира процеса като упълномощи
юрист, отговарящ на изискванията на чл. 20, ал. 1, б. "а" и "в" ГПК,
който да може да бъде процесуален представител.
в самото цитирано решение се тълкува смисъла на чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК - изрично се казва: "които са в трудовоправни отношения с представляваната страна".
Мисля че това е достатъчно, макар че лично аз не съм съгласен с това решение.
..........................
А според чл. 20, ал. 1, б. "в" ГПК изискванията към лицата, които могат да представляват тези страни по пълномощие в процеса, са: юрисконсулти или други лица с юридическо образование, които са в трудовоправни отношения с представляваната страна.
.........................
Търговският пълномощник, снабден с изрично пълномощно за водене на процеси, може да организира процеса като упълномощи
юрист, отговарящ на изискванията на чл. 20, ал. 1, б. "а" и "в" ГПК,
който да може да бъде процесуален представител.
- Yuliyan
Както каза по-горе един колега, това че минава в някои съдилища юристи по граждански договор да представляват юридически лица, никак не означава че наистина това е правилно. А становището ми се потвърждава и от решението на ВКС /независимо от това че се споменава в мотивите/, а пък и логически погледнато си е така. Иначе наистина адвокатите ще представляват предимно само физически лица, и то тези които си останат още регистрирани като такива. Нямам нищо против и да могат да представляват по граждански договор, но мисля че в сегашния момент, ако се спазва закона, не могат.
- Yuliyan
Какво по-нормално от това да ти поискат удостоверение за провоспособност!:)))) Повече от нормално е!!!
- 123
тя само от това да страдаше, не виждаш ли, че й искат удостоверение за правоспособност - трудно му е на съда да повярва, че донка е правоспособен юрист! Доне, не се ядосвай, ама така си е! На мен ми е стигало само пълномощното и удостоверението за актуаллно състояние!
- 123
Абсолютно вярно. Юрисконсултът трябва да работи по трудово правоотношение, за да може да извършва процесуални действия от името на представляваното дружество.
- AtiEti
- Нов потребител
123 mnogo pati si dokazval nekompetentnost sega otnovo se proiavi moga li da te popitam ne6tastniko do koga ste se vla4i6 sled men i kolko pati da ti obiasniavam ne si moi tip
123 ne stryva6 i ne se vla4i sled men qsno
123 ne stryva6 i ne se vla4i sled men qsno
- donna
- Старши потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|