Здравейте,
Как се изчислява срокът, който се брои по седмици, когато е казано едноседмичен срок? Спроед текста на чл. 72 ЗЗД срокът, който се брои по седмици изтича в последния ден на последната седмица. Ако е определен едноседмичен срок и събитието, от което започва броенето на срока е станало в сряда, т.е сигурно се брои от следващия ден, кога се смята едноседмичният срок за изтекъл? Дали ще бъде в четвъртък на следващата седмица?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Броене на срокове
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Броене на срокове
спспоред мен е сряда на следващата седмица
- geryvesy
- Младши потребител
срокът ще бъде изтекъл след приключване на работното време на седмия ден-
вторник
вторник
- pandelis
- Нов потребител
Едва ли ще е изтекъл във вторник, дори да приравним едноседмичиния срок със седемдневния поне денят на събитието не следва да се брои. Може би по-вероятно ще е изтекъл в сряда.
- elenailtcheva
- Младши потребител
:-))))))Сетих се за един виц, дето шефа поръчал на секретарката да напише, че едикаквоси ще се случи във вторник и тя го попитала вторник с В или с Ф се пише. И той казал: "Ъъъъъъъ, абе пиши го в сряда":-)
Така че "Денят ще бъде сряда"...Аха и аз така мисля, но не се знае те какво мислят, затова по възможност си свършете работата във В/Фторник;-)
Така че "Денят ще бъде сряда"...Аха и аз така мисля, но не се знае те какво мислят, затова по възможност си свършете работата във В/Фторник;-)
- Hi, ...
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|