начало

Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати

Измамен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измамен

Мнениеот Грую » 23 Мар 2005, 08:56

Преди 10 год. дадох взаем на мой познат 300 долара, които трябваше да ми върне до един месец. Имам документ(разписка), в която е указано, че ако не варне парите в срок, дължи неустойка по 15%месечно върху сумата. Човекът се скри, сега се появи(аз го открих) под чуждо име като твърди ,че е бил в чужбина и затова не е могъл да ми се издължи, но вече трети месец отново ме разиграва, въпреки, че аз му казах, че не държа на неустойката. Мога ли по съдебен ред да го принудя да се издължи или да пия една студена вода?
Грую

Re: Измамен

Мнениеот слави » 23 Мар 2005, 09:56

Пусни си чешмата да се отече, че да стане водата по-студена :-) За съжаление единствено това ти остава....
слави

Мнениеот lubimec 13 » 23 Мар 2005, 15:43

pretenciyta vi e pogasena po davnost , taka 4e nai-veroytno e da vi napravi vuzrajenie o6te v purvoto po deloto zasedanie.
ako mojete , nakaraite go da vi podpi6e sega edna zapis na zapoved, da go ugovorite da vi plati v nykakuv srok , i kato ne izpulni , da se snabdite s izpulnitelen list.
lubimec 13

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 23 Мар 2005, 16:07

Kakvo imash predvid pod drugo ime?
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот адв. » 23 Мар 2005, 16:20

Ако го съдите - водата е сигурна ! Пък ако е будала и Ви подпише Запис на заповед...., но не вярвам !
адв.

Мнениеот галина » 24 Мар 2005, 19:05

ПИЙ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА И ДРУГ ПЪТ ДА ТИ Е ОБЕЦА НА УХОТО!
галина

Мнениеот Gosho » 24 Мар 2005, 21:49

Освен чашата със студена вода можете да му спретнете един пердах на този хубостник. Ей такива сме си българите - лъжем и мажем, но не само това, а лъжем НА ДРЕБНО! "Сиромах човек - жив дявол" - за 300 долара този тип е готов да си развали приятелство, отношения и т.н. и то само и само да се чувства по-силен и по-хитър. То да ви беше излъгал за 300 000 долара, да има за какво да се крие и да си сменя името.
И така, ако имате възможност върнете му го. Християни сме (поне някои от нас), отмъщението не е добър съветник, но в случая имате моралното право ако не да го биете поне да се помъчите по заобиколен начин да го метнете вие, според конкретната фактическа обстановка.
Gosho

Мнениеот Mutros » 25 Мар 2005, 18:22

Abe fani i mu schupi glavata, pone da ti olekne, che parite niama da gi vidish taka ili inache.
Mutros

Мнениеот 789 » 25 Мар 2005, 18:27

ако прежалите държавната такса , опитайте да го съдите. Съдът не следи служебно за давността, остава длъжникът да не се усети.
789

Назад към Взаимопомощ