Здравейте!
Имам още един въпрос.Предварително благодаря за вниманието и отговорите.
Разделени сме със съпруга ми от половин година,но нямаме развод.Ако той изтегли заем от банка,ще бъда ли аз обвързана по някакъв начин с този заем и как.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
семеен кодекс
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: семеен кодекс
А как точно ще го изтегли без Вашето съгласие , госпожо?Документите трябва да бъдат подписани и от Вас в присъствието на банковия служител.
- Вяра
Re: семеен кодекс
Точно това ме интересува.В смисъл има ли вариат да изтегли заем без мое съгласие и без аз да съм обвързана с този заем.
- Милена
Re: Вяра
Всъщност аз пак не се доуточних.Става въпрос за това,че искаме да се разведем по взаимно съгласие,но да не продаваме семейното жилище,а съпругът ми да ми плати половината.Той обаче няма пари и трябва да изтегли заем.А след като нямаме развод,този заем ще касае и мен,нали?
- Милена
Точно така.Докато сте женени , единият не може да тегли заем без писменото съгласие на другия /т.е.подпис/.Така и двамата ще сте солидарно отговорни при погасяването му.Според мен по-добре е първо да се разведете и после той да ти плаща .
- Вяра
Първо се разведете.В споразумението да се впише,че семейното жилище се предоставя за ПОЛЗВАНЕ НА ВАС,пък той да си тегли заем,да плаща и ще му прехвърлите 1/2 ид.част.Докато сте в брак да не тегли заем!
- галина
Re:
Благодаря Ви!Всичко това е добре,но съпругът ми едва ли ще се съгласи семейното жилище да се предостави за ползване на мен.Което пък означава,че разводът по взаимно съгласие отпада...Сложна история...
- Милена
Re:
Щом като не е съгласен,значи следва развод по исков ред,т.е. с произнасяне на вина.Убедете го,иначе този развод ще трае цяла вечност
- галина
Галина,благодаря Ви много!
А това за убеждаването...ако можех да убедя съпруга си в каквото и да било,едва ли щеше да се налага да се развеждам...
Още веднъж благодаря!!!
А това за убеждаването...ако можех да убедя съпруга си в каквото и да било,едва ли щеше да се налага да се развеждам...
Още веднъж благодаря!!!
- Милена
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|