- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Zali4avane na kriminalna registraciq
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Zali4avane na kriminalna registraciq
Zdraveite. Imam edin problem - prez 2000 g. sadut mi naloji globa 10 lv. sas sporazumenie po NOHD, za krajba i unihtojavane na 4ujda dvij. veht.. Platih q vednaga i sled 21g., t. e. 2001g. ve4e sam reabilitiran, a ot 2002 g. osqjdaneto ve4e se zali4ava, kakto i posledicite mu. Kak stava zali4avaneto i na kriminalnata registraciq?
- problem
Re: Zali4avane na kriminalna registraciq
Първата реабилитация настъпва по право и в този случай не е нужно да правиш нищо. Свидетелството за съдимост, което ще си вадиш ще ти бъде чисто и ще пише “не осъждан”.
- Гери
Da, za svidetelstrvot e taka. No kato otidoh v sledstvieto za da si podmenq dokumentite za samoli4nost mi kazaha 4e ne moga da napravq barza porq4ka , za6toto imam kriminalna registraciq.vaprosat mi e moje li tq da bade zali4ena, tai kato mislq da kandidatsvam za rabota v MVR?
- problem
За съжаление, до колкото знам има начин да се подаде молба за заличаване на криминална регистрация, но въпреки нея ще останете в масивите и това ще е пречка да кандидатствате за назначение в системата на МВР.
- Гери
A znaete li kade i do kogo se podava tazi molba? Az sam zavar6il pravo i mislq za doznatel da probvam?
- problem
Ами колега, отдавна вече не се занимавам с наказателно право и нещо не мога да се сетя към момента как да процедирате. Това което споделих е по памет. Дано някой от пеналистите вземе становище по темата.
- Гери
Подава се молба до Директора на ДНСП , като се аргументира и описва случая. Моли се да се заличи лицето.... от инфо. масива с база данни за криминалнопроявенита лица.
Започва вътрешна проверка, която трае поне 4 м.През това време - чакане !
Започва вътрешна проверка, която трае поне 4 м.През това време - чакане !
- адв.
Никои от тези служби не си върши работата навреме .....
- адв.
Blagodarq vi za informaciqta.
V NK - 4l. 88a pi6e 4e s izti4ane na srok raven na sroka po 4l. 82 ot NK / v slu4aq 2 godini ot iztarpqvane na nakazanieto,t. e. do 2002 g./osagdaneto i posledicite mu se zali4avat nezavismo ot predvidenoto v zakon ili ukaz.
Ako vzema udostoverenie ot 1- vo inst. sad 6te ima li efekt?
V NK - 4l. 88a pi6e 4e s izti4ane na srok raven na sroka po 4l. 82 ot NK / v slu4aq 2 godini ot iztarpqvane na nakazanieto,t. e. do 2002 g./osagdaneto i posledicite mu se zali4avat nezavismo ot predvidenoto v zakon ili ukaz.
Ako vzema udostoverenie ot 1- vo inst. sad 6te ima li efekt?
- problem
Kakvo trqbva da sadarja molbata do direktora na DNSP, i ima li nqkakkav obrazec ili e svoboden tekst?
- problem
do adv. - Znae6 li kakvi dokumenti i kade se podava molbata,, kakvo trqbva da sadarja?
- problem
Адресира се до Директора на ДНСП. Приложете всичко, което ще ги осветли по въпроса "защо да заличим регистрацията", документите в копия , разбира се. Подава се при дежурния полицаи в сградата на ДНСП на "Мария Уиза"- вземете си входящ номер на молбата и чакайте .
- адв.
prijatelju, prosto zabravi za rabota v MVR shtom si osuzdan. Takova zali4avane njama. Registraciite v MVR si ostavat i ne se zali4avat. A ot opit ti kazvam 4e se prou4vat i rodninite po prava linija. Ako ot tjah ima osuzdani sy6to zabravi. Razbira se ako njama6 mnogo golemi vruzki.
Ina4e prosto 6te si gubish vremeto da si podavash dokumentite.
Ina4e prosto 6te si gubish vremeto da si podavash dokumentite.
- 532
Mozes da imash problemi i bez da si osuzdan, a samo zadurzan- ima i takiva slu4aj.
Ti govorish za osuzdane......
Ti govorish za osuzdane......
- 532
ne smjatam 4e e gadno, za6toto 4ovek trjabva da misli kakvo vurshi, osobeno kogato e re6il da stava jurist.
Gadno, kogato te odrezat zaradi osuzdane na rodnina.
Gadno, kogato te odrezat zaradi osuzdane na rodnina.
- 532
Вярваш или не : Х е престъпник, за пореден път е "прибран", но сега без лични док. Предсавя се с имената на У-роднина.В масива се записва от родната ни полиция : ....на........У е задържан, защото..........."?????? След време У си търси работа , но.....след справка в масива на МВР..........е ясно Ви е ! Резултат- У е без работа и месеци си къса нервите, докато обяснява случая и доказва, че на..... е задържан Х и се представил за него... и това се случна преди 1 год ! На въпрос в полицията, как е възможно да се случи това, отговарят:"Колегите са згрешили, гледали са да отмятат работа..." Г А Д Н И Ч К О !
- адв.
Absoljutno sam saglasen.
I spored men opravija zasazelenie njama:(((((
I spored men opravija zasazelenie njama:(((((
- 532
Със случая, който Ви представих накратко, успях да се справя и името на У се изчисти, но само си представете какво се случва в Полицията... и как се съсипва невинен човек, защото на сержанта му е по-лесно да запише това, което му казва някой, без всякаква проверка на информацията и това е регистър на министерство в правова държава !
- адв.
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|